«Valentina Quàntica» captiva al públic garrotxí a Olot

El nou espectacle d’Anna Roca ha estat rebut amb una gran acollida, tant diumenge a la mostra oberta com dilluns amb alumnes de primària de dues escoles d’Olot.

Tots els artífexs de «Valentina Quàntica» al Teatre Principal d'Olot.
Tots els artífexs de «Valentina Quàntica» al Teatre Principal d'Olot. | @annaumatell.
NacióGarrotxa
21 de gener del 2020
Actualitzat a les 12:12h
Valentina Quàntica, la proposta teatral que reivindica el paper silenciat de les dones científiques i gosa fer experiments en directe, ha rebut una gran acollida en la seva mostra oberta. El Teatre Principal d’Olot s’ha omplert aquest cap de setmana de grans i petits per viure el costat més recreatiu de la ciència, amb un laboratori regentat per la carismàtica científica Valentina i el divertit pollet que l’acompanya. Al finalitzar la mostra s’ha fet un col·loqui amb el públic per conèixer l’opinió,  i així acabar de perfilar el muntatge per l’estrena oficial que tindrà lloc a la mostra d’Igualada, la fira de referència de les arts escèniques per a tots els públics de Catalunya.

El públic assistent ha valorat molt positivament l’obra, que capta l’atenció dels espectadors des del primer minut. Els infants surten entusiasmats amb els personatges i els experiments que s’hi fan, tant que gairebé no poden esperar a arribar a casa per posar-los en pràctica. Així doncs, l’objectiu principal de la proposta queda acomplert: motivar als infants i joves a aprendre i qüestionar-se tot el que ens envolta amb experiments aptes per fer a casa. A més de fer arribar a tothom que han existit moltes dones científiques i que cal tenir cura del planeta en què vivim.

Anna Roca és la dramaturga i directora d’aquest projecte teatral innovador, inspirat en el Món d’en Beackman. Alguns dels reptes que l’obra posa damunt la taula són l’empoderament femení, l’emergència climàtica, la realitat de les xarxes socials i per damunt de tot, que la ciència pot ser molt divertida i fascinant.

És la primera vegada que Anna Roca no és damunt l’escenari d’un dels seus espectacles, sinó que s’ha encarregat de la dramatúrgia i direcció, escollint l’actor Raúl Martínez, d’Arbúcies, i l’actriu Anna Aumatell, d’Olot, per defensar els papers protagonistes d’aquest peculiar laboratori. Jordi Gilabert, actor consolidat de la companyia, n’és l’ajudant de direcció. L’equip s’acaba de completar amb  Marta Rius, que ha composat la música de l’espectacle, la Nídia Tussal i la Carlota Rodríguez que  han dissenyat i confeccionat el vestuari, en Lluís Nadal com a escenògraf, l’August Viladomat i la Belen Kenobi com a tècnics de llum i so. A més s’ha comptat amb l’assessorament científic de Joel Nadal per dotar l’espectacle de la veracitat i rigorositat que requereix.
 

La Valentina, l'actriu Anna Aumatell, en ple experiment científic dalt de l'escenari. Foto: @annaumatell.


La història de la Valentina, és la d’una noia científica que té la voluntat de difondre la ciència i resoldre els “perquès” que li apareixen contínuament al seu cap, des que era ben petita. Amb l’ajuda del seu company d’experimentació i mitjançant un nou canal de youtube pretén arribar a les cases de tots infants i joves. El públic és partícep de com es graven els primers vídeos del canal i poden veure el que passa al davant i al darrere de les càmeres, mostrant així la realitat de les xarxes socials, on sovint, les coses no són tant perfectes com ens fan creure.

Tots els experiments i demostracions que es fan al laboratori es podran seguir al canal de youtube @valentinaquantica que es posarà en marxa a principis del 2020 i que els nens i nenes que ja han vist l’espectacle estan esperant amb moltes ganes. Així doncs, amb alguna petita modificació tècnica, el procés creatiu de l’espectacle s’ha finalitzat i tot l’equip està molt sarisfet amb l’acollida rebuda d’aquesta mostra oberta. El 29 de març s’estrenarà oficialment Valentina Quàntica a la mostra d’Igualada i s’iniciarà la gira.

 
Arxivat a