Olot activa en fase de prealerta el Pla de protecció civil davant la llevantada

A primera hora d’aquest matí s’ha reunit el Comitè Municipal d'Emergències. A la Garrotxa, de moment, ni hi plou ni hi neva i tot es desenvolupa amb normalitat

Un moment de la reunió d'aquest matí del Comitè Municipal d'Emergències.
Un moment de la reunió d'aquest matí del Comitè Municipal d'Emergències. | @olotuit.
NacióGarrotxa
20 de gener del 2020
Actualitzat a les 15:27h
L’Ajuntament d’Olot ha activat aquest diumenge al vespre el Pla de protecció civil municipal. Davant els avisos del CECAT i de les previsions meteorològiques de fort vent, precipitacions abundants i possibilitat de neu, s'ha constituït el Comitè Municipal d’Emergències que s’ha reunit a primera hora d’aquest dilluns al matí. Els responsables de Seguretat, Emergències i Protecció Civil han acordat amb el batlle, Pep Berga, el dispositiu de mesures per a fer front a la previsió meteorològica d’aquests propers dies.

A banda, arreu de la comarca, a aquesta hora de la tarda la normalitat és absoluta. Ha nevisquejat a la Vall d'en Bas (s'ha enfarinat lleument el Puigsacalm), la Vall de Bianya i l'Alta Garrotxa, però la neu no hi ha pres. Les temperatures es mantenen a aquesta hora entre el 3 ºC i els 6 ºC i les ratxes de vent no arriben al 40 km/h. Segons el Consell Comarcal de la Garrotxa el transport escolar de la Garrotxa ha iniciat aquest dilluns, 20 de gener, les seves rutes, sense cap incidència.
 
A més de fer pública l’activació del Pla com a mesura preventiva davant les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya, també es recomana limitar els desplaçaments als estrictament necessaris, portar cadenes i el dipòsit del vehicle ple. En cas que la nevada us sorprengui a la carretera, circuleu amb molta precaució. Sempre que sigui possible, col·laboreu en la neteja de les voreres de davant de casa i utilitzeu la sal de desgel que trobareu a diferents punts de la ciutat.
 
Contenidors de sal de desgel

L’Ajuntament d’Olot ha instal·lat contenidors de sal a diferents punts de la ciutat. La Brigada Municipal ha distribuït els punts de recollida de sal perquè en facin ús els ciutadans que ho necessitin.  Tot i que la Brigada s’encarrega la distribució de sal a la via pública de la ciutat, cada vegada hi ha més particulars que sol·liciten poder-la utilitzar per a ús domèstic (per col·locar al carrer just davant de casa seva o bé per escampar en espais molt concrets on es detecta perill de patinar).
 
A Olot hi ha un total de 12 contenidors amb sal de desgel a les ubicacions següents:

-      a la plaça de la Rosella amb el carrer del Ginebre, al barri de Bonavista
-      a la plaça de Picasso amb l’avinguda d’Antoni Gaudí, a Sant Roc
-      al carrer de Verge de Montserrat amb carrer del Volcà Montcal, al barri de les Fonts
-      a la plaça Mercat amb el carrer de Camil Mulleras, al centre
-      també en trobareu a la plaça del Mig i davant l’Ajuntament
-      al barri de Montolivet se’n situa un a la plaça de Montolivet al costat de la zona de parc infantil i un segon, al carrer Geranis
-      al barri del Morrot - Pla de Baix també se n’instal·len dos: un, a la plaça del Morrot i el segon l’avinguda de França
-      al barri de Sant Francesc, a la plaça del Pare Manuel Marcillo
-      al Pla de Dalt, al carrer Masia (edifici del Cassés)
-      a Batet també en trobareu a diferents espais
 
Els contenidors de sal són de plàstic de color groc i tenen 500 quilos de capacitat. Consten d’una obertura a la part superior que serveix de fàcil accés per recollir la sal del seu interior. Al llarg de l’any, l’Ajuntament d’Olot reparteix, de mitjana, 10.000 quilos de sal de desgel.
 
Arxivat a