La llevantada pot descarregar més de 200 litres en punts del nord-est

S'esperen capes d'1,5 metres de neu al Pirineu Oriental

Protecció Civil demana precaució a la carretera
Protecció Civil demana precaució a la carretera | Protecció Civil
NacióDigital
20 de gener del 2020
La llevantada que afectarà Catalunya en els propers tres dies pot descarregar més de 200 litres en punts del nord-est del país i deixar 1,5 metres de neu nova al Pirineu Oriental, segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

A més, el temporal pot provocar que es vegi neu per sota dels 200 metres. D'altra banda, en punts de les comarques de Girona i a l'extrem sud de Catalunya, a les Terres de l'Ebre. També s'espera un temporal marítim molt dur amb onades de més de 7 metres a la Costa Brava i d'entre 4 i 5 metres a la resta del litoral català. 

Per tot plegat, Protecció Civil ja ha activat en fase d'alerta els plans Ventcat, Neucat i Inuncat i demana precaució a la carretera. 

A partir de dimarts la precipitació serà més extensa i continuada, especialment a la meitat est i a la resta del litoral i prelitoral, alhora que la cota de neu pujarà cap als 1.000 o 1.200 metres i les nevades aniran quedant restringides al Pirineu i en altres punts de muntanya del quadrant nord-est del territori.