Junta de Govern Local

Olot aprova les bases per a la concessió de subvencions a entitats aquest 2020

per NacióGarrotxa, Olot | 17 de gener de 2020 a les 10:30 |
Pep Berga, batlle d'Olot, al despatx consistorial. | Martí Albesa.
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de gener de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament d’Olot s’ha marcat per aquest 2020 enfortir el suport a les entitats de la ciutat per manera que puguin dur a terme les seves activitats i projectes, tot promovent així "la dinamització dels barris i la cohesió a la ciutat", com ha afirmat aquest dijous en seu municipal el propi batlle de la ciutat, Pep Berga. D’aquí que, aquest dijous 16 de gener, el consistori ha aprovat les bases de diferents convocatòries de subvencions per aquest any.

Concretament, la Junta de Govern Local de l’Ajuntament d’Olot ha donat llum verda a les bases específiques reguladores de la concessió de subvencions en règim de concurrència competitiva per a l’organització, participació i desenvolupament de l’activitat d’educació en el lleure. En l’àmbit d’Acció Social, les tres convocatòries aprovades han estat per entitats que proposin:


— Realització d’activitats que promoguin la inclusió i la cohesió social.
— Realització    d’activitats    que    fomentin    la    cooperació,    l’educació    pel desenvolupament, l’enfortiment i articulació de les entitats locals.

— Organització, participació i desenvolupament d’activitats veïnals.

Dins de l’Àrea de Promoció de la Ciutat, aquest dijous també s’han aprovat les bases específiques reguladores de la concessió d’ajudes en règim de concurrència competitiva per a la realització d’activitats per al foment de l’activitat econòmica de la ciutat d’Olot.


Aquestes convocatòries s’afegeixen a les que la Junta de Govern Local ja va aprovar dijous de la setmana passada. Entrant en detall, a la sessió del passat 9 de gener es van aprovar les bases reguladores de dues convocatòries més per:

— La concessió de subvencions per a l’organització, participació i desenvolupament de l’organització d’activitats culturals.
— La concessió de subvencions per a l’organització, participació i desenvolupament de l’organització d’activitats esportives.

Una vegada aprovades inicialment les bases, s’exposaran al públic per un termini de vint dies hàbils. Un cop feta l’aprovació definitiva, s’obrirà la convocatòria i les entitats i associacions de la ciutat disposaran d’un termini de vint dies per presentar les seves sol·licituds. La previsió és que el termini de presentació de sol·licituds es pugui iniciar a finals del mes de febrer.

Cal remarcar que, cada any, es dediquen més d’un milió d’euros en suport a les entitats i associacions d’Olot. Seguint amb aquesta voluntat, enguany les ajudes a les entitats culturals, associacions i clubs esportius són ben presents en el pressupost de l’Ajuntament d’Olot per al 2020 per tal de garantir i, sobretot, continuar fomentant i potenciant les activitats impulsades pel teixit associatiu de la ciutat.

 

 

Participació