S’obre el termini d’adhesions al projecte Empreses Lingüísticament Responsables per al 2020

Tretze empreses obtenen l’acreditació el 2019 després de passar l’auditoria del Consorci per a la Normalització Lingüística

Josep Planas, coordinador de dinamització del Consorci per a la Normalització Linguística.
Josep Planas, coordinador de dinamització del Consorci per a la Normalització Linguística. | Martí Albesa.
NacióGarrotxa
17 de gener del 2020
Fins al 27 de febrer és obert el termini perquè les empreses sol·licitin l’adhesió al projecte ELR, que està dividit en 4 fases., tal com han fet conèixer aquest dijous el regidor Estanis Vayreda amb Josep Planas, coordinador de dinamització del Consorci per a la Normalització Linguística (CNL Girona).

Empreses Lingüísticament Responsables s’emmarca dins la responsabilitat social empresarial i és una acreditació pionera a Catalunya. El Consorci per a la Normalització Lingüística la va tirar endavant el 2016 arran del conveni de col·laboració signat entre aquest organisme, l’aleshores Institut Municipal de Promoció d’Olot (actual DinàmiG), el Consell Comarcal de la Garrotxa i Turisme    Garrotxa.

Les empreses que s’hi vulguin incorporar per primera vegada han d’omplir la sol·licitud de la fase 1, i les que vulguin continuar en la fase que els toqui han d’omplir les sol·licituds de la fase 2, 3 o 4. Aquesta documentació és a la pàgina web de Dinàmig. Les empreses han de descarregar el formulari i imprimir-lo, omplir- lo i portar-lo a registrar a les oficines de DinàmiG abans del 27 de febrer.

Les entitats col·laboradores organitzaran una nova Jornada TRS (Territori socialment responsable) el març del 2020 en el marc de la qual es repartiran les acreditacions del 2019, entre d’altres guardons.

Les empreses que ja han superat la fase 3 aquest 2019 i s’adhereixin a la fase 4, acabaran tot el projecte durant el 2020, cosa que vol dir que aconseguiran una acreditació final que tindrà una validesa de 3 anys, després dels quals caldrà fer una valoració de seguiment per confirmar que es continuen complint els requisits per ser una empresa lingüísticament responsable.

El projecte ELR vol fer del compromís amb el territori i la llengua un valor afegit de qualitat i de servei. Consta de quatre fases i en cadascuna es van treballant aspectes concrets de la gestió empresarial que tenen a veure amb la llengua i la cultura. És un projecte que s’emmarca dins la campanya Català i empresa. Ja estàs al dia?, de la Direcció General de Política Lingüística, que és qui acredita les empreses des del Consorci per a la Normalització Lingüística.

    •    2017: 31 empreses s’adhereixen al projecte (fase 1) i 23 empreses s’acrediten de la fase 1.
    •    2018: 16 empreses acreditades de la fase 1 continuen la fase 2 11 empreses s’adhereixen al projecte (fase 1); 19 empreses s’acrediten: 6 de la fase 1 i 13 de la fase 2
    •    2019: 17 empreses acreditades continuen el projecte: 6 són empreses noves (inicien la fase 1); 5 són empreses que han passat de la 1 a la 2; 6 són empreses que han passat de la 2 a la 3,

Després de tot un any, el resultat d’aquesta feina és el següent:

    •    De les 6 empreses noves, 5 empreses acrediten la fase 1.
    •    De les 5 empreses que han passat la fase 2, se n’acrediten 3.
    •    De les 6 empreses que han passat la fase 3, se n’acrediten 5.
 
Arxivat a