El batlle de les Preses estudia si presentaran al·legacions a la variant

Pere Vila valora que les propostes aportades des de Territori poden contribuir a un millor traçat, "mes respectuós i integrat perquè aporti la millor solució als problemes de trànsit" causats per Bracons

El batlle de les Preses, Pere Vila, aquest matí a l'Ajuntament, a Ca les Monges.
El batlle de les Preses, Pere Vila, aquest matí a l'Ajuntament, a Ca les Monges. | Martí Albesa.
16 de gener del 2020
Actualitzat a les 12:54h
"Les Preses i Olot tenen un problema, una necessitat, que a qui més afecta és al veí del costat, la Vall d'en Bas", ha manifestat aquest mig matí el batlle de les Preses, Pere Vila, en seu municipal, a l'hora de valorar l'anunci fet públic aquest dilluns per la conselleria de Territori i Sostenibilitat de sotmetre a informació pública els estudis informatiu i d'impacte ambiental de la, en paraules del batlle, "mal dita variant de les Preses", que se sotmet a informació pública fins al 26 de febrer.

El batlle –amb el seu habitual to moderat– ha dit, de primer, que compartia les paraules dites pel director general d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Xavier Flores, a Ràdio Olot, en el sentit que, tal com es conclou en els estudis fets, el desenvolupament de la variant es dugui a terme per fases, de manera que, en una primera etapa, es podria executar la segona alternativa, i posteriorment, quan es considerés necessari, l’alternativa primera, coincident en el tram central en les dues propostes. D’aquesta manera, es configuraria una variant a les Preses que permetria solucionar la congestió de mobilitat actualment existent i millorar la fluïdesa del trànsit en aquest àmbit des d’un primer moment,  i, amb posterioritat, quan es considerés necessari, es completaria amb la resta d’actuació, per donar continuïtat sense passar per rotondes a la calçada principal de l’eix Bracons-Olot.

Davant de fins a set mitjans de comunicació, tant locals com nacionals, Vila –que ha comentat sorneguer si és que oferien res a l'Ajuntament i ell no se n'havia assabentat– s'ha mostrat caut quant a la possibilitat de presentar al·legacions, com si que faran des de la Vall d'en Bas, com ja va avançar ahir NacióGarrotxa, en què el batlle d'aquest municipi, Lluís Amat, va anunciar la contractació de la prestigiosa empresa Enginyeria Reventós –especialitzada a posar en valor el patrimoni natural– perquè els assessori en les al·legacions que faran.

"Aquest estudi –ha afirmat Vila–, per fi, ens mostra el tan esperat resultat del treball exhaustiu dels molts tècnics i en molts àmbits que durant aquests darrers anys s’ha fet per a arribar aconseguir aquestes propostes que tenim davant i que han de conduir al millor traçat, més respectuós i integrat en aquest nostre  territori i que ens aporti la millor solució als problemes de trànsit esdevingut a resultes de l’obertura de Bracons fa deu anys."
 

El projecte final de la variant agafaria la primera part de l'alterativa 2a en una fase inicial. Foto: @territoricat.


El batlle de les Preses ha destacat el fet que tot plegat ha estat fruit de la col·laboració dels tècnics de la conselleria i els ajuntaments, especialment de les Preses i de laVall de Bas per la seva afectació directa, però, "també amb la participació d’Olot". Durant aquest termini de 30 dies naturals d'exposició pública que finalitzarà el 26 de febrer vinent, "s'hi faran al·legacions si es considerin necessàries". L’Ajuntament de les Preses, amb els estudis acabats de sortir del forn, no ha pogut entrar en el detall de tots els pros i contres, "però ja hi estem posats". El que també ha fet Pere Vila és posar-se en contacte, ahir mateix en conversa telefònica, amb el batlle de la Vall de Bas per a continuar "posant damunt la taula tot el que calgui".

Des del moment que ha sortit publicat l’estudi informatiu, l’Ajuntament l'ha publicat al seu web, amb un enllaç directe. També, han imprès la documentació més important (els estudis fan gairebé 3.000 fulls!), per manera que els veïns que vulguin puguin consultar-la. Igualment, han instal·lat un ordinador a disposició dels veïns, empreses, col·lectius, etc., perquè puguin consultar detalladament cada apartat, annex o fotografia sobre aquest estudi informatiu i posen a disposició el tècnic de l’Ajuntament per a qualsevol dubte o suggeriment.

 
Arxivat a