El poeta Carles Camps Mundó enceta els Dijous d'Òmnium 2020

L'obra poètica completa "La mort i la paraula" serà presentada aquest dijous, 16 de gener, pel també poeta i editor de Llibres del Segle, Roger Costa Pau

La presidenta d'Òmnium Garrotxa, Nuri Batallé, va presentar els dijous culturals d'aquest 2020.
La presidenta d'Òmnium Garrotxa, Nuri Batallé, va presentar els dijous culturals d'aquest 2020. | Martí Albesa.
NacióGarrotxa
16 de gener del 2020
Actualitzat a les 8:35h
Aquest dimarts s'ha presentat a la seu d'Òmnium Garrotxa, al carrer de Sant Pere Màrtir d'Olot, el cicle dels Dijous Culturals 2020, de la mà de la presidenta de l'entitat, Nuri Batallé, que ha destacat que "la poesia potser sempre és una mica difícil, però el fet de poder escoltar el propi poeta o autor recitant la seva obra és interessant".

Aquest dijous, 16 de gener, a les 19:00 h als locals d'Òmnium, s'encetarà aquest cicle cultural amb l’obra poètica de Carles Camps Mundó La mort i la paraula (obra poètica, 1988-2018), que presentarà el també poeta i editor Roger Costa-Pau. L’obra poètica de Camps Mundó ha rebut el Carles Riba del 2009, el Premi de la Crítica Serra d’Or del 2014 i el Premi Octubre de poesia Vicent Andrés del 2017. L’obra de l’autor se centra en els grans temes de la poesia de tots els temps, amb la constant dialèctica que recull el títol triat: el combat sempre dolorós entre “la mort i la paraula”, un combat que en bona part centra la vida de tots nosaltres. De tota aquella gran poesia que ha fet créixer el discurs poètic enfrontant-lo a totes les qüestions humanes irresolubles. Les de les pors que se’ns repeteixen en un present sempre desestabilitzat pel desig i la memòria.

Els Dijous d'Òmnium continuaran el 13 de febrer amb la novel·la Canto jo i la muntanya balla, d'Irene Solà, que presentarà David Santaeulària, de l'Associació Binari; el 5 de març amb l'obra La vigília, de Marc Artigau, que presentarà el dramaturg i novel·lista Carles Batlle; i, finalment, el 21 de maig –coincidint com a acte inclòs en el Cornamussam–, l'estudi de Ferran Riera Inventari. La música Folk als Països Catalans, del franquisme al Tradicionàrius, que farà conèixer Miquel Àngel Fumanal, president del PEHOC.

podeu descarregar-vos el programa detallat dels Dijous d'Òmnium 2020 des d'aquest vincle.
Arxivat a