L'Escola Pia d'Olot organitza el III Cicle Lorenzo Milani de xerrades per a mestres i famílies

Les xarxes socials, la sexualitat i l'assetjament escolar en seran els protagonistes

L'aula Blava de l'Escola Pia d'Olot en una de les xerrades del Cicle Lorenzo MIlani.
L'aula Blava de l'Escola Pia d'Olot en una de les xerrades del Cicle Lorenzo MIlani. | @AmipaEpiaOlot.
NacióGarrotxa
15 de gener del 2020
Actualitzat a les 9:54h
Per tercer any consecutiu, l'Associació de Familiars de l'Escola Pia d'Olot (AFA) presenta el cicle de xerrades Lorenzo Milani d'educació per a famílies i mestres. Les conferències se centraran en tres temes d'actualitat que afecten els nostres infants i joves amb l'objectiu de donar eines i recursos a les famílies i als docents per a prevenir-los i afrontar-los.
 
Enguany el cartell està protagonitzat per les xarxes socials, l'assetjament escolar i la sexualitat infantil amb ponents d'alt nivell professional, com Pere Cornellà (mestre, pedagog i professor de la UdG especialitzat en tecnologia educativa i en gamificació com a metodologia que pot revolucionar l'aprenentatge), Meritxell Almirall (psicòloga i diplomada en gestió de persones, gestora del centre familiar Som Pares i col.laboradora en temes de divulgació educativa amb la FAPAC i amb el diari Ara) i Anna Sàlvia (psicòloga especialista en salut sexual i reproductiva, facilitadora de xerrades i escriptora de llibres de divulgació per totes les edats). 

El cicle de xerrades
 
El dimecres vinent, 22 de gener, i sota el títol "Xarxes socials i altres entrebancs. Llums i ombres", Pere Cornellà ens parlarà de les xarxes socials, videojocs i els adolescents. Tractarà dels usos, riscos i oportunitats que ens ofereixen i quin paper tenen les famílies en l'educació per un ús responsable.
 

Cartell de la primera xerrada, que tindrà lloc el 22 de gener. Foto: @AmipaEpiaOlot.

El 18 de març, Meritxell Almirall  a "Assetjat o assetjador? com gestionar i prevenir el bulling des de casa", parlarà del paper de les famílies i mestres davant l'assetjament escolar.
 
Finalment, el 19 de maig, sota el títol "Com acompanyar la sexualitat dels infants de 0 a 12 anys", Anna Sàlvia parlarà de com acompanyar les conductes sexuals dels infants, com donar resposta a les seves preguntes, com influeix el que expliquem a casa o a l'aula i també el que ometem o el que transmeten en les nostres reaccions inconscients.
 
El Cicle Lorenzo Milani és obert a les families i mestres tant de l'Escola Pia com la de la resta de la comarca. Les xerrades son de franc i tindran lloc a l'Aula Blava de l'Escola Pia d'Olot.
Arxivat a