Pau Presas opta a presidir la federació regional d'ERC a Girona

La portaveu republicana a l'Ajuntament d'Olot, Anna Barnadas, seria l'encarregada dels temes de medi ambient en l'única candidatura presentada que es votarà aquest 18 de gener

Pau Presas i Maria Puig davant del centre penitenciar de Puig de les Basses
Pau Presas i Maria Puig davant del centre penitenciar de Puig de les Basses | Federació ERC Girona.
NacióGirona
14 de gener del 2020
Actualitzat a les 9:49h
El vicepresident de la Diputació de Girona i també regidor de Cassa de la Selva (Gironès), Pau Presas, opta a presidir la federació regional d'ERC a Girona en l'única candidatura que de moment s'hi ha presentat. Presas podria substituir David Mascort, que actualment ocupa aquest càrrec. En aquesta única llista, la portaveu republicana a l'Ajuntament d'Olot, Anna Barnadas, seria l'encarregada dels temes de medi ambient, una responsabilitat que ja exerceix com a membre de la Diputació de Girona.

La candidatura de Presas també compta amb la qui va ser diputada al Congrés durant l'última legislatura, Laia Cañigueral, el president del grup d'ERC al Parlament, Sergi Sabrià, o la també vicepresidenta de la Diputació, Maria Puig, a més de la regidora a Arbúcies (Selva), Ester Soms, que lideraria l'àrea d'igualtat, feminisme i dona i el regidor blanenc, Josep Calatayud, que estaria a educació; el regidor de Sant Joan de les Abadesses (Ripollès), Sergi Albrich, portaria l'acció política i sectorial i la cohesió territorial; l'exbatllessa de Pals (Baix Empordà), Sílvia Monar, s'ocuparia del turisme i les empreses, i Clàudia Nualart, de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà), de ciutadania i drets socials.

Dins de la branca d'organització que lideraria Joan Fàbrega també hi hauria Salvador Ros al capdavant de formació i logística, la batllessa de Maçanet de Cabrenys (Alt Empordà), Mercè Bosch, coordinaria les finances de la federació regional i el tinent de batlle de Breda (Selva), Andreu Pujol, formaria part de la secció d'imatge i comunicació. Per últim, el batlle de Sant Julià de Ramis (Gironès), Marc Puigtió, portaria la coordinació entre entitats i electes supramunicipals.

L'objectiu de Presas és "créixer" en nombre de regidors a les pròximes eleccions municipals i aconseguir representació "en els 221 municipis de la demarcació". A més, la candidatura de Presas preveu tres comissions de treball diferents: una d'acció política, amb Joan Olòriz al capdavant, una altra sobre la coordinació entre Girona i Madrid que portaria el senador Joan Martí i una tercera sobre grans ciutats liderada per la batllessa de Figueres, Agnès Lladó.

De tota manera, hi ha temps fins el 13 de gener (dilluns de la setmana que ve) per a presentar altres candidatures. Per fer-ho, han d'aconseguir l'aval d'un 5% de la militància republicana gironina. Finalment, el dissabte 18 de gener, els militants podran escollir la candidatura que vulguin en el congrés regional que es farà a la Coma-Cros de Salt (Gironès).
Arxivat a