«Valentina Quàntica» porta les dones de ciència al Teatre Principal d'Olot

Aquest diumenge, 19 de gener, la companyia d'Anna Roca oferirà una mostra oberta d’aquest muntatge, apte per a tots els públics, que reivindica el paper de les dones en la ciència i denuncia el canvi climàtic

L'actriu olotina Anna Aumatell és «Valentina Quàntica».
L'actriu olotina Anna Aumatell és «Valentina Quàntica». | @annarocateatre.
NacióGarrotxa
14 de gener del 2020
Actualitzat a les 8:50h
Valentina Quàntica és una proposta teatral innovadora que resoldrà a petits i grans preguntes del fascinant món en què vivim. Mitjançant experiments en directe i explorant els reptes de parlar sobre l’empoderament femení i l’emergència climàtica, Anna Roca presenta una obra inspirada en el ‘Món d’en Beackman’, el programa de televisió emès per TV3 als anys 90, que va fer arribar la ciència a tothom amb un to còmic i desenfadat.

L’espectacle, porta el segell de la companyia, enèrgic i divulgatiu, amb la intenció de fer arribar missatges contundents a l’espectador: han existit moltes dones científiques, cal tenir cura del planeta en què vivim i per descomptat, es poden fer experiments molt divertits des de casa.

Per primera vegada Anna Roca no estarà damunt l’escenari d’un dels seus espectacles, sinó que s’ha encarregat de la dramatúrgia i direcció de Valentina Quàntica, escollint l’actor Raúl Martínez, d’Arbúcies, i l’actriu Anna Aumatell, d’Olot, per a defensar els papers protagonistes d’aquest peculiar laboratori. Jordi Gilabert, actor consolidat de la companyia, n’és l’ajudant de direcció.

La història de la Valentina, és la d’una noia científica que té la voluntat de difondre la ciència i resoldre els “perquès” que li apareixen contínuament al seu cap, des que era ben petita. Amb l’ajuda del seu company d’experimentació i mitjançant un nou canal de youtube pretén arribar a les cases de tots els nens i nenes. Així que el públic serà partícep de com es graven els capítols en directe i podran viure  el que passa al davant i al darrere de les càmeres, tot mostrant així la realitat de les xarxes socials, on sovint, les coses no són tant perfectes com ens fan creure.

El procés creatiu va iniciar-se a finals del 2019 al Teatre Principal d’Olot i culminarà aquests darrers dies a Sant Feliu de Pallerols, per a dur a terme una mostra oberta al Teatre Principal d’Olot el diumenge 19 de gener, a les cinc de la tarda. Es tracta d’un espectacle per a tots els públics, recomanat a partir de 5 anys i les entrades ja es poden adquirir a la taquilla del teatre o al web www.olotcultura.cat.

Fins ara la companyia Anna Roca sempre havia dut a terme mostres obertes amb escolars, ensenyant als alumnes d’algun centre educatiu l’obra final per veure quina acollida tenia, recollir opinions i fer modificacions si era necessari per a les següents funcions. En aquesta ocasió, assumeix el repte de realitzar una mostra oberta al públic en general, confiant així en els espectadors de la comarca per descobrir la valoració que fan de l’espectacle, tant si són adults com infants. Per tant, aquest diumenge, un cop es finalitzi la representació de Valentina Quàntica es convidarà a tots els assistents que ho desitgin a debatre l’obra i veure com l’han viscuda.

 
Arxivat a