La campana Llibertat de l’ANC Garrotxa viatja a Brussel·les

Hi romandrà fins a finals de febrer per a participar en l'exposició "Les campanes d'ús civil a Catalunya. Cap a la concepció moderna dels temps"

La campana Llibertat de l'ANC Garrotxa.
La campana Llibertat de l'ANC Garrotxa. | @OlotXindep.
Redacció
14 de gener del 2020
Actualitzat a les 8:28h
La Campana Llibertat, que l’ANC Garrotxa va inaugurar l'ay 2013, viatjarà a Brussel·les el cap de setmana vinent i hi romandrà fins a finals de febrer per a participar en l'exposició  "Les campanes d'ús civil a Catalunya. Cap a la concepció moderna dels temps", que ha organitzat la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural i l’Associació Medieval de Bagà

En l’acte d’inauguració, que comptarà amb la presència del president Carles Puigdemont i del conseller Lluis Puig, la Campana Llibertat apadrinarà les dues rèpliques de menor mida que fa uns mesos es van fondre a Bagà i Os de Balaguer i que també s’anomenen Llibertat.

La territorial olotina de l’Assemblea Nacional Catalana hi enviarà una delegació per a participar en l’acte d’inauguració i apadrinament.

Altres campanes que es podran veure en l’exposició son la campana de Santa Maria de Palau, una campana del carilló de Núria, una campana del rellotge de l'Ajuntament de Girona,  la campana commemorativa del 25è aniversari de la Confraria de Campaners,  un jou del Santuari del Miracle (Solsonès), un batall de Montserrat i una campana del monestir de  Sant Benet Montserrat.

Com a cloenda de l’exposició hi haurà una trobada internacional de campaners i carillonistes, el dia 29 de febrer.
 

Dates i lloc de l’exposició

Exposició a Brussel·les (Delegació de la Generalitat a Brussel·les, Rue de la Loi, 227, a tocar del Parc del Cinquantenari): del 20 de gener al 29 de febrer.
Inauguració amb apadrinament de la nostra campana Llibertat a càrrec del president Carles Puigdemont i el conseller Lluís Puig: 20 de gener a la tarda.
Trobada internacional de campaners i desmuntatge de l'exposició: 29 de febrer.
Arxivat a