Alta Garrotxa

El Consorci de l'Alta Garrotxa agença i millora el Pont de Bolacell

Aquesta construcció, que antigament unia Beget i Oix, presentava vegetació que s’inseria en els junts de pedres de l’arc, que n'afectava l'estructura

per Redacció , 13 de gener de 2020 a les 08:41 |
El Pont de Bolacell unia antigament Beget i Oix. | @CAltaGarrotxa.
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de gener de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
En la seva línia de conservació del patrimoni cultural de l’Alta Garrotxa, el Consorci ha dut a terme una actuació d'agençament i millora del Pont de Bolacell, al terme municipal de Camprodon. Es tracta d'un pont d’origen medieval, que data del segle XIV, inclòs en l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya que es troba a pocs quilòmetres al sud de Beget i forma part de l’antic camí que unia aquesta població amb Oix.

Es va detectar que el pont presentava vegetació amb troncs gruixuts que s’inserien en els junts de les pedres de l’arc i n'afectaven el funcionament estructural i constructiu. En aquest sentit, es va dur a terme una primera actuació de neteja i eliminació de la vegetació de l’entorn del pont i, posteriorment, s’ha procedit a la retirada de la vegetació inserida en l’estructura i la reconstrucció dels murs afectats.


Com que es tracta d’una construcció d’interès arquitectònic, les obres s’han dut a terme sota la direcció tècnica d’un arquitecte per a garantir-ne la idoneïtat amb les característiques arquitectòniques i constructives del pont. El resultat de l’actuació, doncs, garanteix la conservació de l’estructura del pont a llarg termini i assegura així que no es perd aquest bé d’interès arquitectònic i paisatgístic a l’Alta Garrotxa.
 

 

Participació