La Fira del Fesol de Santa Pau fa trenta anys el pròxim diumenge 19 de gener

A migdia es farà la fesolada d'aquest preuat llegum amb denominació d'origen, servida per quinze restaurants del poble i de la comarca

Milers de persones s'apleguen a la plaça Major de Santa Pau per a tastar la Fesolada.
Milers de persones s'apleguen a la plaça Major de Santa Pau per a tastar la Fesolada. | Adrià Costa.
09 de gener del 2020
Actualitzat a les 11:47h
El diumenge 19 de gener la vila medieval de Santa Pau, en coincidència –com és tradició– amb la tercera setmana de gener, s'abilla amb tot la pompa per a celebrar la tradicional Fira del Fesol dins els actes de celebració de Sant Antoni, que enguany arriba a la trentena edició.

En el marc d'aquest festa, la fira programa activitats tradicionals i artesanes, cercaviles i grups d’animació, les benediccions d’animals i la cantada de goigs a sant Antoni, entre d'altres esdeveniments. Cal destacar un dels actes gastronòmics culminants, la fesolada, que consisteix en la degustació de plats elaborats amb fesols que són presentats per diversos restaurants de la població.

A partir de migdia, a les 12 h, a la plaça Major, s'oferiran els plats de la Fesolada, elaborats per quinze restaurants de la comarca: 5 de Santa Pau, 4 de Batet de la Serra, 3 d'Olot i un de Mieres, a més dels fesols elaborats des d'altres tradicions culinàries (enguany amb cuina marroquina, hindú i mexicana), que també comptarà amb dos convidats: els tastets de iogurts de la cooperativa La Fageda i els xarrups que oferirà Ratafia Russet, junt amb la col·laboració de Jordi Oliveras amb el Vi de l'Empordà i les Aigües de Sant Aniol.

Amb un tiquet de 6 euros (que es vendrà el mateix dia a la plaça Major) n'hi haurà prou per a fer quatre degustacions.
 

L’any 2015, els fesols de Santa Pau van obtenir el reconeixement de la Denominació d’Origen Protegida. Foto: Adrià Costa


Programa d'actes

Matí
    ▪    A partir de les 10 h. Fira pels carrers i les places de la vila.
    ▪    A partir de 2/4 d’11 h. Cercavila del Porc i el Xai acompanyats dels Ministers de la Bouera. Seguidament ball del Porc i el Xai a la plaça Major.
    ▪    A les 11 h. Missa solemne a l’església parroquial en honor de sant Antoni Abat, patró de la fira. A la sortida, Cantada dels Goigs de Sant Antoni, pel Cor Parroquial de Santa Pau. Tot seguit benedicció d’animals davant l’església parroquial.
    ▪    A les 12 h. Fesolada (tast de diferents plats elaborats amb fesols de Santa Pau) a la plaça Major.
    ▪    A les 13 h Parlaments de les autoritats presents i lliurament del Fesol d’Or 2020 com a cloenda de la Fesolada.

Tarda
    ▪    A les 16 h. Espectacle infantil: Xafarranxo a la masia de l’avi Pere i l’avia Maria, a càrrec de Gerard Garcés, contacontes. A la sala d’actes del Centre Cívic.

[En cas de mal temps la Fesolada i els actes del matí se celebraran al Pavelló Municipal.]
 

Cartell de la Fira del Fesol 2020. Foto: @ajsantapau.



 
Arxivat a