Salut

L'Hospital d'Olot vol fer visibles les competències d'infermeres i llevadores

Atenent que 1 de cada 4 professionals de la Fundació en són, aquest 2020 s'hi treballarà a fons

per NacióGarrotxa, Olot | 3 de gener de 2020 a les 08:43 |
Un dels grups d'entusiastes infermeres del torn de nit de l'Hospital d'Olot. | @hospiolot.
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de gener de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Reforçar el lideratge de les infermeres i llevadores i reivindicar la professió dins del sistema sanitari són els principals objectius de la campanya Nursing Now, impulsada a nivell mundial, i a la qual la Fundació Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa s’hi va adherir aquest passat 2019.

Les competències del col·lectiu infermer són diverses i es volen visibilitzar durant aquest 2020. La prevenció i promoció de la salut, l’atenció i el suport a malalts en situacions específiques i complexes, la comunicació, el treball en equip, el compromís professional, la investigació i docència o la gestió són algunes de les competències que durant aquest 2020 es treballaran a la Fundació.


Una comissió interna formada per una dotzena d’infermeres del centre han preparat diferents activitats, sessions i formacions tant pels propis professionals com per la ciutadania, amb l’objectiu de donar a conèixer les múltiples tasques de la professió.

El tret de sortida serà aquest mes de gener, amb el que s’ha començat a treballar la comunicació. Per fer-ho, ens hem donat la mà amb els mitjans locals per explicar els diferents perfils professionals d’infermeres que hi ha a la Fundació, quines són les seves funcions i quina és la seva relació amb els usuaris. Aquesta és una participació que s’allargarà mensualment durant el 2020. A partir d’aquí, l’últim divendres de cada mes s’informarà via xarxes socials i les eines de comunicació internes de la Fundació de la competència que es treballarà les properes setmanes.


Actualment a la Fundació hi ha 139 infermeres i llevadores, que suposa un 26’4% de la plantilla. D’aquestes 139, només 8 són homes, un 5,7%.
 

Campanya Nursing Now

Aquesta campanya mundial és promoguda per l’Organització Mundial de la Salut i el Consell Internacional d’Infermeres i té com a finalitat donar major visibilitat i reconeixement del lideratge de les infermeres dins del sistema sanitari i de les institucions sanitàries. També vol impulsar l’excel·lència i posar al centre l’aportació infermera en la promoció de la salut i en la prevenció de les malalties.

El Departament de Salut, els col·legis d’infermeria i la majoria d’hospitals catalans s’han adherit durant aquest 2019 a la campanya i s’han compromès a treballar per potenciar aquests valors i lideratges.
 

 

Participació