Per què Vladimir Putin és un dels polítics més influents i controvertits?

Ho descobrirem a "Els testimonis de Putin", de Vitaly Mansky, el 10 de gener vinent a les vuit del vespre a l'auditori de Can Trona

El documental sobre Vladimir Putin es podrà seguir en versió original subtitulada al català.
El documental sobre Vladimir Putin es podrà seguir en versió original subtitulada al català. | @docsbarcelona.
NacióGarrotxa
02 de gener del 2020
Actualitzat a les 11:37h

Com si es tractés de l’entrada a una nova era, el 31 de desembre de 1999 Rússia coneixia el seu nou i actual president: Vladímir Putin. Com va ser el seu ascens al poder? Com s’ha convertit en un dels polítics més influents i controvertits del panorama mundial?

A través dels testimonis com el de l’antic secretari general de la Unió Soviètica, Mikhaïl Gorbatxov, el primer president de Rússia, Borís Ieltsin, o el mateix Putin, el director Vitaly Mansky explica la història sobre com l’actual president va ascendir al poder i ha mantingut la seva posició durant dues dècades.

A través de material d’arxiu personal, rodat al llarg de l’any 2000, i d’uns testimonis únics molt pròxims a la figura de Putin, Vitaly Mansky ens descobreix les veritables causes i conseqüències de l’operació "Successor", l’entramat polític que va fer pujar Putin al poder.

Manksy havia estat contractat per a seguir i filmar la primera campanya del polític que ben aviat es convertiria en un dels líders més controvertits en l’actualitat.

A través d’antigues gravacions que actuen com a veritables càpsules del temps, es revisita la història sobre com Putin, juntament amb el seu cercle més íntim, va ascendir al poder i els actors que ho van fer possible.

Vitaly Mansky (Lviv, actual Ucraïna, 1963) es va graduar al VGIK, l’Institut Gueràssimov de Cinematografia, l’any 1989 i es va convertir en un dels cineastes i productors de documentals russos contemporanis més aclamats. Com a director ha rodat més de trenta pel·lícules que s’han projectat a festivals de tot el món i han sigut premiades diverses vegades.

També, ha produït pel·lícules de directors com Renata Litvinova, Alexander Rastorguyev, Sergey Miroshnichenko, Dmitry Zhelkovsky i Sergei Loznitsa. El 1996 va començar un projecte que consistia a guardar arxius personals de vídeo amateur que van ser filmats en els temps de l'antiga URSS des dels anys 30 fins als 90 del segle XX. És el productor del premi nacional Lavrovaya Vetv que s'atorga als millors documentals russos. Vitaly Mansky es va mudar a Letònia el 2015.
 
Arxivat a