S'obre el campament dels Reis d'Orient a Olot

Es podrà visitar des d'aquest dijous i fins a diumenge a la plaça Clarà

El rei negre durant la cavalcada de l'any passat a Olot.
El rei negre durant la cavalcada de l'any passat a Olot. | Martí Albesa.
NacióGarrotxa
02 de gener del 2020
Actualitzat a les 9:58h
Els Reis d'Orient i el seu seguici són ben a punt de tornar a Olot un any més per a instal·lar-se al Campament Reial i desfilar a la Cavalcada de Reis. Després d'estrenar carrosses, trons i emplaçament, la seva arribada aquest any conservarà els trets principals de l'edició passada, amb alguns ajustaments tècnics que l'ajudaran a lluir encara més.

Enguany, a més a més, també hi haurà novetats en la Cavalcada, amb l'aparició de l'estrella dels Reis, que obrirà el camí i guiarà els patges fins la tenda dels trons; una carrossa nova per als cuiners, amb una cuina acabada d'estrenar, i nous fanals i patges que desfilaran. Un altre canvi molt reclamat serà el retorn de la tradicional pujada dels Reis a peu pel Firal abans d'arribar als trons.

Tot i els canvis dels darrers anys es mantenen els elements més característics: els patges i personatges, l'ambientació, el concurs de fanals i la recepció dels Reis, per deixar l'essència intacta. Amb tot, la Cavalcada d'Olot és una de les més importants del país, que destaca per la seva gran magnitud i per la implicació dels voluntaris. Com és tradició sortirà el dia 5 de gener a les 18.30h de la plaça Clarà i recorrerà el centre de la ciutat fins al Firal.

Amb la promesa que l'estrena d'un Firal nou portaria també trons nous i en un context de renovació integral es va decidir replantejar alguns aspectes de la Cavalcada, com era el paper de les princeses en la comitiva reial. D'aquesta manera es va decidir que les princeses compartirien la tasca de rebre els infants i recollir les seves cartes.

La comissió de Cavalcada d'Els Catòlics d'Olot, que des de fa 7 dècades treballen perquè l'arribada dels Reis a Olot pugui ser una realitat, té clar que el camí per recórrer és llarg, però el model és clar.

Es manté el sistema de tiquets al Campament Reial


El Campament Reial estarà muntat els dies 2, 3 i 4 de gener i conservarà el funcionament d'entrada de l'edició anterior. Per entrar caldrà adquirir prèviament un tiquet, que es podrà recollir a la plaça Clarà el mateix dia a partir de les 16.00h. Cada persona que faci cua podrà extreure 4 entrades gratuïtament i podrà escollir un dels torns entre les 18.00h i les 21.00h, dividits en franges de mitja hora.

Presentant el tiquet es podrà entrar directament al Campament per un dels accessos de la plaça Clarà únicament a l'hora que està especificada al tiquet.

La Comissió del Campament vol fer incís que n'hi ha prou amb arribar uns minuts abans de l'hora assignada pel tiquet: la finalitat és evitar fer cua dues vegades.

El mag tornarà a fer presència al Campament, i estarà acompanyat dels personatges de sempre: l'encarregat del temps, la caramelera, el carboner, la fanalera i els cuiners. Tots ells explicaran les seves històries amb l'acompanyament dels guies, que acabaran portant els infants a veure els carters reials. Al final, tots els qui vulguin podran deixar-los les seves cartes, que aquest any han estat il·lustrades per Maria Fofana, alumna de l'escola Joan XXIII.

Existirà, també, una entrada alternativa per poder accedir al Campament en cas de no haver pogut aconseguir un tiquet. Aquest accés, però, s'obrirà només si l'espai permet absorbir més públic. L'organització vol remarcar que l'entrada per aquest accés no està garantit i que l'opció preferent és la del tiquet.

Els organitzadors entenen que quedar-se sense entrada pot causar molèstia, però les característiques del muntatge i el compromís per assegurar una qualitat i una bona experiència del públic requereix limitar l'aforament i haver de controlar l'accés del públic.
Arxivat a