La Faber enceta 2020 amb la tercera residència sobre feminismes

Tindrà lloc a Olot del 12 al 18 de gener amb el repte en el treball col·laboratiu dels capítols d'un llibre que es publicarà a mitjan 2020 per a compartir les intervencions que passenen aquest espai a nivell mundial

En aquesta ocasió es vol obtenir nous coneixements sobre què és i com es la bretxa de gènere actualment.
En aquesta ocasió es vol obtenir nous coneixements sobre què és i com es la bretxa de gènere actualment. | @FaberResidency.
NacióGarrotxa
02 de gener del 2020
Actualitzat a les 9:04h
L’enfocament d’aquesta residència, que tindrà lloc a Olot del 12 al18 de gener, és el resultat d’un programa de residència anterior de Faber l’octubre de 2018. El tema d’aquesta residència inicial va estar àmpliament relacionat amb el feminisme i va reunir 12 dones de tot el món (Argentina, Austràlia, Bangla Desh, Bielorússia , Catalunya, Colòmbia, Finlàndia, l’Iran, Mèxic, Espanya i els Estats Units) reconegudes com a acadèmiques i/o activistes en els seus respectius camps/àrees. A l'hora de compartir projectes d’investigació i interessos, va començar a sorgir un tema comú: la iniquitat de gènere i com la bretxa de gènere es manifesta de diverses maneres en diferents contextos i àrees d’estudi.

Per a capitalitzar aquesta connexió única i veure l’oportunitat d’explorar la bretxa de gènere des d’una varietat de perspectives, es van formar preguntes clau que apuntalen el desenvolupament d’una col·lecció editada: "Què ens diu el nostre treball divers sobre la iniquitat de gènere a nivell mundial? I quina esperança porta el treball d’acadèmics i activistes per trobar solucions (creatives) per tancar aquesta bretxa?".

Un llibre, que es publicarà amb Springer a mitjans de 2020, explorarà la noció de la bretxa de gènere des de diversos angles tot utilitzant perspectives basades en l’evidència i riques tradicions narratives per a captar i compartir les intervencions que estan passant en aquest espai a nivell mundial. Sis dels membres originals del grup estan involucrats en el projecte.

Aquesta col·lecció (Storying interventions against the Gender Gap from a Global perspective: (Still) minding the gap ["Relat d’intervencions contra la bretxa de gènere des d’una perspectiva global: (Encara) tenint en compte la bretxa"]) és una oferta única en els camps més amplis del feminisme, els estudis de la dona i els estudis de gènere, ja que és veritablement interdisciplinària i multifacètica.

Aquest enfocament ha estat possible gràcies a la unificació de les contribucions dels capítols a través d’un tema, el que significa que, en aquest cas, és possible aplicar un enfocament més ampli per a explorar les qüestions i les experiències clau de la bretxa de gènere. Una exploració interdisciplinària és important i valuosa perquè significa que s’ha de documentar i compartirà una comprensió més holística de les experiències viscudes sobre iniquitat de gènere. I això donarà com a resultat una determinació més realista de les qüestions i preocupacions clau des de la perspectiva de les principals parts interessades, el que, en última instància, servirà de base per a un debat profund sobre les implicacions –a escala local i mundial– d’aquests variats projectes d’investigació.

El benefici de considerar la bretxa de gènere i la iniquitat de gènere a través de la gamma de perspectives conceptuals i teòriques compartides en aquesta col·lecció és doble:
  1. Obtenir nous coneixements sobre el que significa i com es veu la bretxa de gènere en aquests temps.
  2. Una major consciència de les experiències específiques del context, els èxits i els reptes personals als quals s’enfronten des de l’àmbit local i mundial proporcionarà proves basades en la investigació amb les de considerar les possibilitats de canvi.
Una característica especial d’aquesta residència és l’enfocament en el treball col·laboratiu dels capítols com una forma de millorar la qualitat individual i col·lectiva de la col·lecció. Un altre component únic d’aquesta col·lecció-proposta és la inclusió d'“amics crítics” per a proporcionar una major comprensió i crítica de cada capítol, així com per a posicionar millor el treball dins de les comunitats i cossos de coneixement més amplis (rellevants). Aquest enfocament s’ha inclòs per a ampliar les perspectives compartides a mesura que s'explora la bretxa de gènere i per a convidar a un debat rigorós sobre quines són les possibilitats i els reptes inherents a les solucions proposades, així com per a oferir-ne de noves.
 
Arxivat a