Els pares dels nadons nascuts a partir d'avui tindran 12 setmanes de permís

Les primeres quatre setmanes han de ser immediatament posteriors al part, i no es poden cedir a la mare

La normativa és en vigor des d'aquest 1 de gener.
La normativa és en vigor des d'aquest 1 de gener. |
NacióDigital
02 de gener del 2020
Des d'avui, 1 de gener, és en vigor una de les mesures aprovades pel govern de Pedro Sánchez pel que fa als permisos i baixes de paternitat. Fins ara, la dona gaudia de 16 setmanes sense treballar després del part i l'home només en tenia vuit. Ara, i amb l'objectiu d'avançar en igualtat laboral, la bretxa entre aquests permisos es farà més estreta, i els pares gaudiran de 12 setmanes de permís. Lla idea de l'executiu espanyol és que els permisos d'homes i dones s'igualin de cara al 2021.

La paternitat serà retribuïda al 100% i no es podrà transferir ni cedir a la mare. L'objectiu d'aquesta restricció és igualar més les condicions laborals d'homes i dones. A més, les quatre primeres setmanes de permís després del naixement el pare les haurà de fer de forma ininterrompuda, mentre que després ja les podrà anar combinant i agafant amb més flexibilitat. 

El pla té un pressupost de 336 milions d'euros. Segons el govern espanyol, l'objectiu d'aquesta mesura és la garantia del tracte i oportunitats entre homes i dones en l'ocupació, ja que actualment hi ha més homes cobrant el permís de paternitat que dones, ja que ells tenen majors taxes d'ocupació i poden complir els requisits amb més facilitat. En concret, en el darrer any, van agafar la baixa 120.973 dones i 150.750 homes a Espanya, segons les dades del Ministeri.