Nadal 2019

Els Reis d'Orient estrenaran carrosses i trons a la cavalcada d'Olot

Ses Majestats tornaran a pujar a peu al Firal

per Redacció , 24 de desembre de 2019 a les 14:10 |
La cavalcada de l'any passat | Martí Albesa
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de desembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els Reis d'Orient i el seu seguici estan a punt de tornar a Olot un any més per instal·lar-se al Campament Reial i desfilar a la cavalcada. Ses Majestats enguany estrenaran carrosses, trons i pujaran al Firal a peu. Tot i això, la seva arribada conservarà els trets principals de l'edició passada, amb alguns ajustaments tècnics que l'ajudaran a lluir encara més.

Aquest any, però, també hi haurà novetats en la cavalcada. Destaquen l'aparició de l'estrella dels Reis, que obrirà el camí i guiarà els patges fins la tenda dels trons; una carrossa nova per als cuiners, amb una cuina acabada d'estrenar, i nous fanals i patges que desfilaran. Un altre canvi molt reclamat serà el retorn de la tradicional pujada dels Reis a peu pel Firal abans d'arribar als trons.


Tot i els canvis dels últims anys es mantenen els elements més característics: els patges i personatges, l'ambientació, el concurs de fanals i la recepció dels Reis, per deixar l'essència intacta. Amb tot, la cavalcada d'Olot és una de les més importants del país, que destaca per la seva gran magnitud i per la implicació dels voluntaris. Com és tradició sortirà el dia 5 de gener a les 18.30h de la plaça Clarà i recorrerà el centre de la ciutat fins al Firal.

Amb la promesa que l'estrena d'un Firal nou portaria també trons nous i en un context de renovació integral es va decidir replantejar alguns aspectes de la cavalcada, com era el paper de les princeses en la comitiva reial. D'aquesta manera es va decidir que les princeses compartirien la tasca de rebre els infants i recollir les seves cartes.


Es manté el sistema de tiquets al Campament Reial

El Campament Reial estarà muntat els dies 2, 3 i 4 de gener i conservarà el funcionament d'entrada de l'edició anterior. Per entrar caldrà adquirir prèviament un tiquet, que es podrà recollir a la plaça Clarà el mateix dia a partir de les 16.00h. Cada persona que faci cua podrà extreure quatre entrades gratuïtament i podrà escollir un dels torns entre les 18.00h i les 21.00h, dividits en franges de mitja hora.


Presentant el tiquet es podrà entrar directament al Campament per un dels accessos de la plaça Clarà únicament a l'hora que està especificada al tiquet.

La Comissió del Campament vol fer incís que n'hi ha prou amb arribar uns minuts abans de l'hora assignada pel tiquet: la finalitat és evitar fer cua dues vegades.

El mag tornarà a fer presència al Campament, i estarà acompanyat dels personatges de sempre: l'encarregat del temps, la caramelera, el carboner, la fanalera i els cuiners. Tots ells explicaran les seves històries amb l'acompanyament dels guies, que acabaran portant els infants a veure els carters reials. Al final, tots els qui vulguin podran deixar-los les seves cartes, que aquest any han estat il·lustrades per Maria Fofana, alumna de l'escola Joan XXIII.

Existirà, també, una entrada alternativa per poder accedir al Campament en cas de no haver pogut aconseguir un tiquet. Aquest accés, però, s'obrirà només si l'espai permet absorbir més públic. L'organització vol remarcar que l'entrada per aquest accés no està garantit i que l'opció preferent és la del tiquet.

 

Participació