Olot celebrarà el Ir Torneig dels Volcans de bàsquet el cap de setmana

El Bàsquet Escola Pia i el Club Bàsquet Olot organitzen aquesta contesa esportiva, en què participaran categories de formació de 12 equips de l'àrea de Girona i Barcelona

Jordi Gelis i Ferran Lucena han donat detall d'aquesta primera competició de bàsquet.
Jordi Gelis i Ferran Lucena han donat detall d'aquesta primera competició de bàsquet. | Xavier Borràs.
24 de desembre del 2019
Aquests pròxims divendres i dissabte tindrà lloc el Ir Torneig dels Volcans, un campionat  de bàsquet de categories de formació que vol fer del bàsquet un dels protagonistes d’aquestes festes de Nadal, tal com han fet saber aquest matí de dilluns en seu consistorial els joves esportistes Jordi Gelis i Ferran Lucena, acompanyats del regidor Aniol Sellabona.

El torneig tindrà lloc els dies 27 i 28 de desembre i està organitzat pel Bàsquet Escola Pia i el Club Bàsquet Olot i compta amb el suport de l’Ajuntament d’Olot.

El torneig constarà de la manera següent.

-    27 de desembre: Categoria Cadet Femení i Cadet Masculí
-    28 de desembre: Categoria Infantil Femení i Infantil Masculí

L’objectiu d’aquesta primera edició és instaurar un bon precedent i els fonaments perquè el torneig pugui tenir continuïtat en els anys posteriors. Enguany, el projecte s’inicia amb un nombre d’equips ambiciós: 6 per categoria i en una 8.

Comptarà amb equips d’alt nivell d’àmbit gironí i català. En total hi haurà representació de 12 comarques, repartides entre la demarcació de Girona i de Barcelona equitativament. Entre tots es pot destacar la participació de 2 equips que la temporada anterior es van proclamar campions provincials i la presència d’un equip de Preferent, el qual té a la seva plantilla una selecció catalana i diferents seleccions gironines de la seva respectiva categoria. A més, també hi haurà la participació dos dels clubs amb millor planter de Catalunya:els gironins de l'Uni-GEIEG, que hi participa amb 3 equips, i el Joventut de Badalona.

Com a novetat, el torneig comptarà amb la participació de la Unió Esportiva Olot, que està integrada per jugadores dels dos equips organitzadors i de la ciutat: el Club Bàsquet Olot i l’Escola Pia Olot. Aquests, per primera vegada en dècades, uniran forces per donar la millor imatge possible en nom de la ciutat dins la competició. "potser podria ser l'inici d'una unió definitiva", ha dit Jordi Gelis a títol individual.

La competició comptarà amb una fase de grups que es disputarà durant el matí i la fase d’eliminatòries que es jugarà a la tarda. Les dues seus de joc seran el pavelló Municipal d’Esports d’Olot i el pavelló Germà Solà de l’Escola Pia. Us hi esperem!
 
Arxivat a