Èxit en la presentació de les cançons de tradició oral de Sant Feliu de Pallerols

Amb "El cançoner de Can Ventura, cançons de tradició oral"

Un moment de la presentació del llibre.
Un moment de la presentació del llibre. | @Pallerolstuit.
NacióGarrotxa
20 de desembre del 2019
Actualitzat a les 22:39h
El passat dissabte, 14 de desembre –tal com va anunciar NacióGarrotxa–, es va presentar el llibre i CD El cançoner de Can Ventura, cançons de tradició oral a Sant Feliu de Pallerols (Curbet edicions) al Local Social de Ca les Hermanes de Sant Feliu de Pallerols.

La presentació va anar a càrrec de l’historiador Cap de la Unitat de Gestió Documental, Arxiu i Registre Universitat de Girona, el santfeliuenc Miquel Casademont i Donay. També va comptar amb la intervenció l’escriptor Josep Valls i Grau, autor del pròleg del llibre, a més dels dos autors, Josep Garcia i Pep Vila.

L’acte, amb més d’un centenar d’assistents, va ser un èxit i va estar farcit d’intervencions musicals. Algunes del propi enregistrament sonor de l’edició (les germanes Rovira i Casademont, Anna Maria Colomer, Tomàs Sans...) i d’altres amb música en directe. Laura Plasència va interpretar de manera magistral La presó de Lleida i La dama d’Aragó; el cor parroquial de Sant Feliu va cantar l’Himne a la Mare de Déu de la Font de la Salut. I, finalment, l’acte el va cloure Jaume Arnella que va convidar a cantar al nombrós públic assistent.

El cançoner de Can Ventura parteix dels enregistraments sonors que va fer Josep Garcia, del Grup de Recerca Folklòrica de la Garrotxa, l’any 1995, a les germanes Carme Rovira Casademont (1908-1997), Anna Rovira i Casademont (1913-2000) i Narcisa Rovira i Casademont (1925-2014), conegudes com la Carmeta, l’Anneta i la Ciseta, de Can Ventura.  

El llibre compta, a més, amb un extens apèndix on es referencien tots els reculls de cançons de tradició oral sorgits del poble de Sant Feliu de Pallerols,  amb els corresponents cantadors i col·lectors, des de finals del segle XIX fins avui.
 

Jaume Arnella va convidar a cantar al nombrós públic assistent. Foto: @Pallerolstuit.