«Fragments», de Duaita Prats, a l’Orfeó Popular Olotí

S'hi poden veure deu anys de treballs de l’artista, reflex del tot múltiple i divers en el qual es mou

Una de les fotografies de Duaita Prats sobre la presó Model de Barcelona
Una de les fotografies de Duaita Prats sobre la presó Model de Barcelona | @DuaitaPrats.
Redacció
17 de desembre del 2019
Actualitzat a les 9:11h
Durant tot aquest Nadal i fins al 15 de gener de l'any vinent es pot visitar l’exposició “Fragments”, de Duaita Prats, preparada a la Sala Cal Fat de l’Orfeó Popular Olotí, a peu de carrer.

Es tracta de trossets estirats d’aquí i d’allà de deu anys de treballs de l’artista, reflex del tot múltiple i divers en el qual es mou. Tanmateix, tenen un nexe comú: les ganes de veure-hi més enllà, d’escampar el missatge d’una veu que crida des dels espais abandonats, dels misteris de la natura, d’aquest jo ancestral que rau en l’ànima col·lectiva, a vegades adormit.

Hi trobareu fotografies de les naus buides de Can Batlló, vell espai industrial barceloní, de galeries i cel·les de la presó Model, encara plenes de les olors dels seus habitants, o escenes del comiat de Francesc Gelada del seu taller olotí. També, la instal·lació “Grècia, març 2016”, sobre els migrants i la problemàtica dels refugiats que Europa no sap com resoldre. 

I els vespres de caps de setmana reviu l'escenografia escultòrica estrenada al Lluèrnia, dones imaginàries que surten del seu amagatall per recordar-nos que sí, que hi ha altres realitats, i que no oblidem que nosaltres també som terra i aigua. Una relació sobre la qual Prats ha conversat en la seva vessant periodística amb persones singulars, entrevistes de les quals n’hi ha un petit recull: Manolo García, Carme Forcadell, Raimon Panikkar i Jordi Bonet.

La mostra és d’entrada lliure i es podrà veure fins el 15 de gener.
 
Arxivat a