El Síndic de Greuges debat amb veïns de la Vall d'en Bas sobre el dret al paisatge

Rafael Ribó ha visitat aquest dijous la Garrotxa

Rafael Ribó, a la Vall d'en Bas
Rafael Ribó, a la Vall d'en Bas | Síndic de Greuges
Redacció
13 de desembre del 2019
Actualitzat a les 12:47h
El Síndic de Greuges ha visitat aquest dijous al vespre la Vall d’en Bas per tal d’escoltar la ciutadania en temes com els drets a les persones i el dret al paisatge. La trobada s’ha fet a Can Trona i hi han assistit una quarantena de persones.

Després de l’introducció de l’alcalde de la Vall d’en Bas, Lluís Amat, Rafael Ribó ha posat en context als assistents del rol i la figura del Síndic de Greuges per conèixer la tasca i com funciona la gestió de les peticions de la ciutadania.

En el capítol de drets sobre el paisatge, Ribó ha recordat intervencions que s’han fet des del Síndic en temes com el Cas Castor o projectes aturats al Turó de l’Home. En això, ha recordat que la figura de centres com l’Smithsonian ha estat clau a nivell internacional per a posar en valor la importància del paisatge en la formació d’identitats locals. I per això creu que són “uns bons aliats” amb les inquietuds que hi ha a la Vall d’en Bas sobre aquesta problemàtica.

El Síndic ha atès preocupacions sobre l’emergència climàtica, l’equilibri dels drets entre diferents interessos entorn a una obra o les preocupacions per temes com els purins o la qualitat de l’aire. També ha emplaçat els assistents a presentar les seves peticions per les diferents vies de comunicació que hi ha.