Obres Completes

«El casal del roure», la novel·la de Josep Berga i Boix, es presenta divendres

És el quart volum de les obres completes del pintor que va fundar –junt amb el seu amic, Joaquim Vayreda– l'Escola d'Olot de Pintura

per NacióGarrotxa , Olot, 11 de desembre de 2019 a les 10:44 |
Josep Berga i Boix el 1914, segons «La Il·lustració Catalana». | La Il·lustració Catalana.
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de desembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La professora de literatura catalana de la Universitat de Girona Margarida Casacuberta ha treballat en l'edició d’El casal del roure, la novel·la escrita entre el 1895 i el 1897 per Josep Berga i Boix i que no s’havia publicat mai abans.

Aquest és el quart volum de les Obres Completes de Berga i Boix, que se suma a El perfil pedagògic de Josep Berga i Boix, La mort dels polítics i Novel·les curtes.


L’acte, que se celebrarà aquest divendres, 13 de desembre, a les 19:00 h al Museu dels Sants, consistirà en una conversa a tres bandes entre Margarida Casacuberta, Joan Sala i Jordi Canal.

Josep Berga i Boix (La Pinya, Vall d'en Bas, 1837- Olot, 1914), també conegut popularment com l'Avi Berga, va ser un pintor paisatgista que, influenciat per l'Escola de Barbizon, va fundar junt amb el seu amic, Joaquim Vayreda, l'Escola d'Olot de Pintura. Va ser mestre de dibuix del Centre Artístic, nucli de l'escola d'Olot, i director durant set anys de l'Escola de Dibuix de la mateixa ciutat. També, se'l coneix com a escriptor de diverses publicacions i, en menor mesura, es va dedicar a l'escultura d'imatgeria religiosa a l'empresa El Arte Cristiano, de què va ser gerent des de la seva fundació el 1880 fins que va deixar la societat el 1892.

 

Els dos primers volums de l'obra completa de Josep Berga i Boix. Foto: Arxiu NG.

 

Participació