La Diputació de Girona pressuposta 149 MEUR amb més recursos per a habitatge i emergència climàtica

El pla econòmic, que caldrà aprovar en un ple extraordinari demà mateix, suposa un increment del 6% respecte de 2019, en uns comptes pendents de l'aportació que ha de fer l'Estat

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i el vicepresident, Pau Presas, en la presentació dels pressupostos del 2020.
El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i el vicepresident, Pau Presas, en la presentació dels pressupostos del 2020. | ACN.
NacióGirona
09 de desembre del 2019
La Diputació de Girona comptarà amb un pressupost de 149 milions d'euros de cara al 2020, en què destaquen els augments de partides dedicades a l'habitatge i a l'emergència climàtica.
Concretament, hi haurà un increment d'uns 400.000 euros en ajudes socials, tal com ha detallat aquest matí el president de la institució, Miquel Noguer.

El vicepresident d'Hisenda, Pau Presas, ha destacat que els ajuntaments "disposaran de 2,2 milions d'euros en la creació d'un parc públic i a la promoció l'habitatge social". Per altra banda, la partida dedicada a combatre l'emergència climàtica també augmenta en mig milió més respecte el 2019.

Miquel Noguer ha destacat que tot i comptar amb un augment del 6%, els pressupostos compten amb la "incertesa" de l'aportació del govern espanyol.

Aquest pla econòmic serà dut demà a aprovació en un ple extraordinari a la Sala de Plens de l'ens supramunicipal a les 10 del matí.