Protecció Civil activa l'alerta pel fort vent a les comarques de Tarragona

El vent també podrà afectar, tot i que amb menys incidència, a les comarques de Lleida i les Terres de l’Ebre així com les cotes altes del Pirineu i Prepirineu

Redacció
09 de desembre del 2019
Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta del pla Ventcat ateses les prediccions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de fort vent avui fins a la nit que afectaran sobretot a la zona de Tarragona. El fort vent també podrà afectar, tot i que amb menys incidència, a les comarques de Lleida i les Terres de l’Ebre així com les cotes altes del Pirineu i Prepirineu.

Protecció Civil de la Generalitat demana especial prudència en les activitats a l’aire lliure ja sigui en zones urbanes pel risc de caiguda de branques, arbres o altres elements estructurals, com també a les zones rurals. Cal evitar aquestes zones arbrades, incloses les d'àmbit urbà, mentre bufi el vent fort a les zones afectades.

A nivell preventiu, i en àmbits urbans, cal retirar de façanes i balcons els elements que puguin quedar inestables i caure pel vent.

Cal extremar les precaucions en la mobilitat a les zones on el vent bufi fort i seguir els consells del Servei Català de Trànsit.