Tradició oral

«El cançoner de Can Ventura» es presenta a Sant Feliu de Pallerols

Aquest dissabte, 14 de desembre, a dos quarts de vuit del vespre a Ca les Hermanes

per NacióGarrotxa , Sant Feliu de Pallerols, 9 de desembre de 2019 a les 09:18 |
La Carmeta, l’Anneta i la Ciseta de Can Ventura | @Pallerolstuit.
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de desembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Dissabte vinent, 14 de desembre, a dos quarts de vuit del vespre, al local social de Ca les Hermanes de Sant Feliu de Pallerols es presentarà el llibre + CD: El cançoner de Can Ventura, (Curbet Edicions) de la mà dels autors, Pep Vila i Josep Garcia, acompanyats per Josep Valls i Miquel Casademont, a més d’algunes intervencions musicals en directe. L’acte de presentació és gratuït i obert al públic.

El cançoner de Can Ventura parteix del treball de camp del Grup de Recerca Folklòrica de la Garrotxa, al poble de Sant Feliu de Pallerols, amb tres informants, les germanes Carme Rovira Casademont (1908-1997), Anna Rovira i Casademont (1913-2000) i Narcisa Rovira i Casademont (1925-2014), conegudes com la Carmeta, l’Anneta i la Ciseta, de Can Ventura. Els documents sonors van ser enregistrats en el decurs de nombroses entrevistes i converses realitzades el mes de febrer de 1995.


L’any 1991 es va crear el Grup de Recerca Folklòrica de la Garrotxa (GRFG), com a secció del Cercle de Cultura Tradicional i Popular Marboleny, de Les Preses, i al cap de pocs mesos (1992) ja es va iniciar el projecte de recerca de cançons i músiques de tradició oral, Cançons i tonades de la Garrotxa (CTG), amb l’objectiu d’enregistrar tot tipus de materials sonors procedents de testimonis orals a la comarca de la Garrotxa. Un any més tard (1993) va començar el segon treball del GRFG, Danses i entremesos de la Garrotxa (DEG), que té com a objecte l’estudi, la preservació, la recreació i la difusió de materials etnocoreogràfics de la comarca: danses, balls i entremesos.

Des del 1992 i fins avui, Cançons i tonades de la Garrotxa (CTG) s’ha realitzat en cinc etapes de treball. Actualment compta amb 1.321 documents sonors enregistrats a la comarca de la Garrotxa, com també a zones pròximes de les comarques de l’Alt Empordà, el Ripollès i la Selva.

 

La coberta del llibre amb la invitació a l'acte de presentació d'aquest pròxim dissabte. Foto: @CurbetEdicions.


 

 

Participació