La Biblioteca Marià Vayreda cerca voluntaris que ajudin infants amb dificultats lectores

Hi pot participar qualsevol persona major de 16 anys que sàpiga llegir en català i tingui ganes d’empatir amb els infants.

La sala infantil de la Biblioteca Marià Vayreda d'Olot.
La sala infantil de la Biblioteca Marià Vayreda d'Olot. | @OlotCultura.
NacióGarrotxa
02 de desembre del 2019
Actualitzat a les 9:59h
El mes de gener, la Biblioteca Marià Vayreda d’Olot començarà el Projecte LÈXCIT (lectura per a l'èxit educatiu), impulsat per la Fundació Jaume Bofill. Deu voluntaris ajudaran deu infants amb dificultats de comprensió lectora a llegir en català, amb sessions d’una hora a la setmana.

Els voluntaris rebran una formació abans d'iniciar les sessions de lectura i adaptaran les activitats als interessos de cada infant, per manera de fer que la lectura sigui agradable i establir una relació de confiança, empàtica, entre tots dos.

Aquells voluntaris que vulguin participar en aquest programa poden inscriure-s’hi al taulell de la biblioteca i escollir quin dels diferents torns horaris els van millor.

Hi pot participar qualsevol persona major de 16 anys que sàpiga llegir en català i tingui ganes d’empatir amb els infants.


Com funciona? 

LECXIT funciona gràcies a la col·laboració dels voluntaris i voluntàries, que acompanyen els infants en la lectura amb una tutoria individual per setmana. També és clau la participació de les escoles, amb les quals es creen ponts pedagògics, i de les famílies, que disposen de material de suport per incentivar la lectura a casa. Les tutories individuals parteixen dels interessos dels nens i nenes per estimular la lectura.

Les persones voluntàries reben una formació abans d'iniciar les sessions de lectura, però adapten les activitats als interessos de cada infant, per tal de fer de la lectura una experiència positiva i establir una relació de confiança.

Els infants que han participat en el programa el valoren molt positivament.
A més a més, el programa també consta d'activitats en grup, on l'aprenentatge compartit és clau. En aquestes activitats hi han participat

 
Arxivat a