Memòria

Santa Bàrbara de Pruneres tornarà a lluir una làpida sepulcral com la de 1936

El Museu de la Garrotxa ha donat una còpia en guix de la làpida feta per Josep Berga i Boada, que s’instal·larà a l’ermita el 7 de desembre vinent

per NacióGarrotxa , Montagut i Oix, 2 de desembre de 2019 a les 09:23 |
La còpia de la làpida és de Josep Berga i Boada i havia estat desada a l'Hospital d'Olot. | @OlotCultura.
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de desembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Museu de la Garrotxa ha donat als Amics de l’Alta Garrotxa una còpia de guix de la làpida sepulcral que hi havia hagut a l’ermita de Santa Bàrbara de Pruneres (Montagut i Oix) fins a l’any 1936.  

La còpia és obra de Josep Berga i Boada (1872-1923), qui als anys 1908-1909 va fer còpies de relleus d’algunes esglésies de la comarca amb la intenció de vendre-les. El negoci, però, no va anar bé i moltes d'aquestes còpies van ser desades a l’Hospici d’Olot, que les va servar.


La làpida sepulcral original de Santa Bàrbara de Pruneres es va perdre durant la Guerra Civil, però gràcies a aquestes còpies es pot reviure la imatge del que havia estat i retornar a l’església un dels seus tresors.

El retaule s’instal·larà a l’església de Santa Bàrbara de Pruneres, al seu emplaçament original, el pròxim dissabte 7 de desembre amb motiu de l’Aplec anual que hi organitzen els Amics de l’Alta Garrotxa i l’Associació Cultural Terra Aspra de Montagut.

 

Participació