Comerç

Olot celebra cinc anys del nou Mercat

Els placers han ofert una copa de cava i coca als clients que han visitat les instal·lacions

per Redacció , 2 de desembre de 2019 a les 08:11 |
Els placers del Mercat d'Olot bufen l'espelma del cinquè aniversari. | @olotuit.
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de desembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquesta setmana la posada en marxa de la nova plaça Mercat d'Olot ha fet cinc anys. El 28 de novembre de 2014 s’inauguraven els 3.900 m2 del nou edifici. El mercat encara el futur amb tots els 21 espais ocupats ja que s’ha obert una nova peixateria i aquest passat dijous la Junta de Govern Local ha adjudicat l’última parada disponible, dedicada a la venda i degustació de vins i tastos. 
 

El Mercat ha suposat un gran canvi a nivell qualitatiu per als olotins, i no únicament per la millora de l’equipament sinó també per l’adaptació dels horaris a les noves tendències de consum i per l’aposta de crear sinergies amb una superfície comercial. La qualitat i proximitat dels productes i la varietat de l’oferta són les prioritats d’uns models de negoci orientats tant a la població local com als visitants. 

L'ampliació de l'horari d'atenció al públic (de les 8 a les 19h de forma ininterrompuda entre setmana i els dissabtes de 8 a 15h) ha suposat un augment de clients. A més de consolidar les compres durant el matí dels clients de mitjana edat, el Mercat s’ha oberta a una franja més jove de cara a la tarda. Els clients de la Plaça Mercat són majoritàriament d'Olot i comarca, però cada vegada hi ha més gent de fora de la Garrotxa que visita les instal·lacions i aprofita per comprar a la Plaça Mercat i repeteixen.


La fidelització és un dels trets distintius del Mercat: al voltant del 80% dels clients repeteix la seva opció de compra de forma periòdica. L’altra dada destacada d’aquests 5 anys és la creació de llocs de treball. L’augment de l’horari d’atenció al públic del Mercat ha representat un increment d’una setantena de persones que treballen a la plaça. També ha augmentat la facturació dels placers que xifren en un 60% de més des que estan a les noves instal.lacions.  

El mercat d’Olot és un refent a nivell de Catalunya ja que ha rebut nombroses visites interessades en conèixer la seva proposta de valor, com la d’un grup de tècnics de la xarxa de productes de la terra de la Diputació de Barcelona, un de la Serra del Montsec, els organitzadors de Girona Excel·lent, especialistes gastronòmics d’arreu,

Generalitat, privats i públics professionals del món dels mercats sedentaris de tot Catalunya.

L’any passat Olot va ser escollida la seu de celebració de la jornada de mercats de la demarcació de Girona. Fins i tot ha estat seleccionat com una bona pràctica a la 7a edició del Congrés de mercats municipals. El mercat ha tingut també repercussió internacional ja que ha estat convidat d’honor al Mercat Transfronterer de Sant André, ha acollit visites dels grup periodístic israelià Globes, així com de bloggers i tour-operadors interessats en la gastronomia. 
 
Amb tot, els placers tenen molt present la tasca de difusió del producte local, especialment entre els més joves. Per aquest curs 2019-20 hi ha programades una quinzena de visites de grups escolars que poden aprendre els valors alimentaris, saludables i gastronòmics dels productes frescos. 

Una mitjana de 35.000 persones entren cada mes al Mercat d’Olot, que durant tot aquest divendres ha ofert una copa de cava i coca als seus clients. L’acte central de la celebració ha tingut lloc a migdia amb les espelmes del pastís d’aniversari que han bufat els placers acompanyats del regidor de Promoció de la Ciutat, Estanis Vayreda. 

 

Participació