educació

​Josep Bargalló: «El talent dels alumnes d'art i disseny ha de ser reconegut»

El conseller d'Educació ha presidit el lliurament del Premi Eva Toldrà d’Il·lustració d’Olot i ha anat a l’Escola Llar-Lluís M. Mestras

per Redacció, 29 de novembre de 2019 a les 14:49 |
Josep Bargalló, a la llar d'infants | Departament d'Educació
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de novembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha destacat avui el valor i el talent dels alumnes d'art i disseny del país: “El talent dels alumnes d'art i disseny ha de ser reconegut, és un talent que necessita ser publicat”, i ha afegit que “els alumnes són la part central del nostre sistema educatiu. Estan formant-se com a il·lustradors i il·lustradores i són una part important d’un dia com avui, per tant moltes felicitats”. Així ho ha afirmat durant l’acte de lliurament del 8è Premi Eva Toldrà d’Il·lustració d’Olot.

Bargalló ha lloat la tasca de l’Escola d’Art i Disseny (EASD) d’Olot i l’existència de premis com l’Eva Toldrà: “La il·lustració és en part històricament el germà petit de les arts plàstiques o de la narrativa. En canvi, és un element important dels elements icònics i per tant són uns estudis que ens interessa molt que hi siguin”.   


També ha recordat que l’EASD participa en un projecte pilot de batxillerat professionalitzador que permet a l’alumne obtenir en tres anys les dobles titulacions de batxillerat i d’ensenyaments esportius o artístics: “Sabem que hem de fer un pas endavant i hem fet diverses propostes per millorar el batxillerat. Una d’elles és el batxillerat professionalitzador. Ajuntar-lo amb l’FP, fer-los junts, que durin tres anys i que l’alumne tingui un títol de batxillerat i també de formació professional, de tal manera que pugui seguir estudiant i treballant a la vegada. Això que és innovador ho hem fet en cinc centres de Catalunya, i l’EASD és un d’ells. És una escola que aposta per la innovació”.

El titular d’Educació ha visitat avui Olot per tractar diferents temes educatius al municipi. Així, a primera hora ha arribat a l’Ajuntament on l’ha rebut l’alcalde, Pep Berga, i han mantingut una breu trobada.

 

Josep Bargalló, a Olot Foto: Departament d'Educació


En declaracions posteriors a la reunió, el conseller ha exposat que “avui visito la Garrotxa, que no és la primera vegada que ho faig, però sí que és la primera que visito Olot de forma oficial i completa. Bàsicament és conèixer la realitat, copsar la gent que viu al territori i poder fer les propostes de planificació educativa perquè ara estem apunt de tancar aquestes propostes”.


En el mateix sentit, el titular d’Educació ha explicat que “Olot i la Garrotxa globalment és una comarca molt dinàmica que fa que hagin de parlar des de les llars d’infants fins a la formació professional i les noves oportunitats. Això vol dir que tenim molts temes damunt de la taula. Amb l’Ajuntament el grau d’acord i de compromís és total, i hem d’agrair a l’Ajuntament d’Olot i a l’alcalde en concret la seva disponibilitat per arribar a conclusions i compromisos amb cadascun d’ells”.

A continuació, Josep Bargalló s’han traslladat a l’Escola Llar-Lluís M. Mestras i n’ha visitat les instal·lacions. El centre té una matrícula de 185 alumnes d’educació infantil i primària, i participa en projectes com Connect@ts al S.XXI, la competència digital o el plurilingüisme.

Finalment, aquesta tarda, serà a la seu del Consell Comarcal de la Garrotxa, on es reunirà amb els alcaldes i el president del Consell Comarcal, Santi Reixach.
 

 

Participació