Arriba «Olot, temps de Nadal» amb l'encesa de la il·luminació

La Fira del Pessebre començarà el 6 de desembre, amb els artesans pessebristes a la plaça Esteve Ferrer, mentre a la plaça del Carme hi haurà la carpa d’activitats familiars i el dia 13 arrencarà la pista de gel

NacióGarrotxa
29 de novembre del 2019
Aquest divendres 29 de novembre es posarà en marxa la il·luminació de Nadal a Olot, una iniciativa conjunta de l’Ajuntament i l’Associació de Comerciants (ACO). L’encesa dels llums de Nadal marca l’inici de la programació de l’Olot, temps de Nadal, un centenar d’actes que ha organitzat l'Ajuntament, diferents entitats i associacions de la ciutat, que tindran lloc des de principis d’aquest mes de desembre fins al 6 de gener.
 
La Fira del Pessebre començarà el divendres 6 de desembre fins el diumenge 8 (la fira acaba el diumenge a les 14 h). A la plaça del Carme hi haurà la Carpa d’activitats familiars, aquest any la carpa acull el projecte Fulles ambulants, un projecte artístic i social de Cia. Ortiga. Es tracta d’un projecte que busca la conscienciació social a través de la manipulació de titelles i objectes, contes i tallers a més d’una zona de biblioteca. S’hi faran tallers de manualitats i hi haurà dos contacontes. Formant part d’aquestes activitats familiars, el dissabte a les 17 h el gegantó Tió tornarà a fer una cercavila acompanyat de l’Esbart d’Olot i els Ministrers de la Bouera des de Sant Esteve fins la plaça del Carme. Un dels moments que més agrada als més petits que sempre queden encantats amb els elements de la faràndula.
 

El primer tinent de batlle, Estanis Vayreda, ha presentat els eixos centrals del programa d'aquest Nadal. Foto: @olotuit.


A la plaça Major, tornarem a trobar una instal·lació artística i participativa de llum; es tracta del projecte Cel de Nadal, a càrrec de la Lola Solanilla. Hi haurà una cúpula de llum fosca en la que, entre la Lola i tothom qui vulgui participar, es crearà un cel estrellat, el Cel de Nadal. Al voltant d’aquesta cúpula hi haurà el mercat de Nadal Km0. Un espai que al llarg dels anys d’ha anat consolidant, on trobar els millors productes per regalar aquest Nadal, 20 parades d’artesans de la Garrotxa on trobar productes de molt qualitat; des de xocolata o cosmètica natural a moda i elements de ceràmica.
 
A la plaça Esteve Ferrer hi haurà 6 parades en les quals els artesans pessebristes vendran les seves petites escultures. Des de la plaça Major, baixant pel carrer Lliberada Ferrarons i fins la plaça Pia Almoina hi haurà el Mercat de Nadal amb 23 parades d’articles de Nadal i pujant al carrer Major fins la plaça del Carme hi haurà 21 parades del Mercat d’artesania.
 
El divendres 13 de desembre s’inaugurarà la pista de gel, que estarà en marxa fins el 7 de gener. Cal destacar també la Gran cagada del Tió i el Campament Reial, també amb tallers per a tota la mainada, que formen part de la programació de Nadal d’Olot.
 
Arxivat a