El Green Friday de la XES Garrotxa aposta pel consum responsable, sostenible i solidari

En contraposició a l'hiperconsumista Black Friday donarà el 10% de la facturació a Proactiva Open Arms

El Núria Social d'Olot és un dels membres de la Xarxa d'Economia Solidària de la Garrotxa.
El Núria Social d'Olot és un dels membres de la Xarxa d'Economia Solidària de la Garrotxa. | NS.
Redacció
28 de novembre del 2019
Des de la XES Garrotxa (Xarxa d’Economia Solidaria) impulsen la proposta Green Friday per a un consum responsable, sostenible i solidari, aquest divendres 29 de novembre de 2019, per a convertir el Black Friday en un dia verd, contrari a l'hiperconsumisme forassenyat.

"Creiem que una bona manera d’impulsar el comerç local parteix des de la base social, construir ponts entre persones i col·lectius que ens ajudin a créixer com a persones i com a societat", argumenten des de la XES Garrotxa. De fet, el lema d'aquest Green Friday és "Si compres, fes-ho amb criteri".

Per aquesta raó, volen fer una crida a tots els comerços que se sentin interpel·lats i entenguin la importància de convertir el Black Friday en un Green Friday. Donaran el 10% de la facturació del dia 29 de novembre de 2019 a Proactiva Open Arms, organització sense ànim de lucre, "clarament un dels pocs actors que dia a dia ajuda totes aquelles persones que arrisquen la seva vida a la deriva del mar Mediterrani", segons els organitzadors.

"Si el Black Friday tampoc va amb vosaltres…, sumeu-vos-hi", diuen des de la XES Garrotxa i conviden tothom a seguir aquestes instruccions.
 

El cartell del Green Friday de la XES Garrotxa. Foto: XESGarrotxa.


 
Arxivat a