Es destinaran prop de 700.000 € d’ajuts Leader a activitats econòmiques en el territori ADRINOC

En breu s’obrirà la cinquena convocatòria d’aquests ajuts per a realitzar inversions per a la creació, ampliació i/o millora de negocis

L'Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la Zona Nord-Oriental de Catalunya té seu a Olot.
L'Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la Zona Nord-Oriental de Catalunya té seu a Olot. | @adri_noc.
Redacció
27 de novembre del 2019
Actualitzat a les 10:06h
En breu s’obrirà la nova convocatòria d’ajuts Leader 2019 per a la diversificació de l’economia rural. Aquests ajuts, finançats pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) són subvencions a fons perdut per a la creació, ampliació i/o millora de negocis situats en l’àmbit territorial d’ADRINOC (Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la Zona Nord-Oriental de Catalunya), i poden suposar un ajut d’un 25% a un 40% de l’import de la inversió.

ADRINOC compta amb prop de 700.000 € d’ajuts per a finançar les inversions de microempreses i també petites i mitjanes empreses de 75 municipis rurals de la Garrotxa, l’Alt Empordà, Osona, el Pla de l’Estany, la Selva i el Gironès.

A fi de donar a conèixer a totes les empreses del territori els detalls d’aquesta nova convocatòria, aquest mes de novembre es durà a terme la següent jornada informativa:

Dijous 28 de novembre

10.00h – Sala de Formació del Consell Comarcal de l’Alt Empordà a Figueres (C. Nou, 48)
Per a més informació, assessorament personalitzat i presentació de sol·licituds, les persones interessades han de dirigir-se a: ADRINOC info@adrinoc.cat.

— Seu de la Garrotxa. Av. Onze de Setembre, 22, 2n, 17800-Olot Tel. 972 27 16 00 (ext. 2).
— Seu de l’Alt Empordà. C. Nou, 48, 3r, 17600-Figueres Tel. 972 50 30 88 (ext. 191).

Aquest 25 de novembre s’ha publicat les bases reguladores dels ajuts Leader de la convocatòria 2019, amb una dotació prevista per les empreses o persones emprenedores de l’àmbit territorial d’ADRINOC de 668.642€ que fomentaran una inversió aproximada d’uns 2M d’euros en el territori.
 

Cartell de la jornada que organitza ADRINOC sobe els ajust Leader Foto: @adri_noc.


Es tracta d’uns ajuts destinats a diversificar i promoure l’economia en zones rurals que permeten obtenir fins a un 40% de subvenció a fons perdut per millorar o crear activitats econòmiques en els municipis integrats a ADRINOC. Aquests ajuts són convocats pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya i cofinançats amb fons europeus FEADER, que es promouen i gestionen a través de Grups d’Acció Local, com és el cas de l’Associació ADRINOC.
 
ADRINOC, amb seu a Olot i Figueres, dona suport i assessorament a totes aquelles empreses i persones emprenedores que es vulguin acollir al programa d’ajuts Leader per crear, millorar i/o ampliar els seus negocis ubicats en qualsevol dels 75 municipis rurals de les comarques de l’Alt Empordà, la Garrotxa, Osona, el Pla de l’Estany, la Selva i el Gironès adherits a l’entitat.
 
Des d’ADRINOC es fomentaran projectes d’inversió que creïn ocupació, que diversifiquin el teixit productes de l’àmbit territorial, que estiguin promoguts per joves i que minimitzin el canvi climàtic d’acord amb els objectius estratègics, recollits en l’Estratègia de Desenvolupament Local d’ADRINOC 2014-2020, elaborada mitjançant un procés obert, participatiu i consensuat amb la ciutadania, les organitzacions i les entitats del territori.