Ca l'Enric de la Vall de Bianya i Les Cols d'Olot mantenen l'estrella Michelin

El xef català Jordi Cruz aconsegueix amb l'Angle els cinc brillants en una edició en què també n’han guanyat tres restaurants catalans més

Jordi Cruz, al restaurant Angl.
Jordi Cruz, al restaurant Angl. | ACN.
NacióDigital
21 de novembre del 2019
Actualitzat el 22 de novembre a la 13:43h
El restaurant Angle del mediàtic Jordi Cruz ha aconseguit la segona estrella Michelin. D'aquesta manera, el xef català suma un total de cinc estrelles, ja que l'AbaC també ha mantingut les tres. Durant l'entrega de premis a la gala celebrada a Sevilla aquest dimecres nit, el cuiner ha aconseguit escalar posicions en un dels podis culinaris més prestigiosos del món. 

Per la seva banda, Ca l'Enric, a la Vall de Bianya–amb els germans Isabel, Jordi i Joan Juncà al capdavant–, i Les Cols, a Olot –amb Fina Puigdevall al capdavant– mantenen els seus fulgurant estels Michelin –un i dos, respectivament–, amb què la comarca de la Garrotxa resta en molt bona posició en el panorama culinari català. Precisament, aquest dissabte, a un quart de set, Isabel i Jordi Juncà elaboraran en directe "La Becada" i altres plats històrics de Ca l'Enric, una demostració de com s’executa la cuina d’estrella a la Garrotxa a la Fira Orígens 2019, que se celebra aquest cap de setmana a Olot. A la mateixa fira, diumenge, a les sis de la tarda, Fina Puigdevall farà una demostració a l'Aula de Cuina amb una interpretació personal de tot de plats tradicionals.

Els altres establiments catalans que han aconseguit una nova distinció són: el restaurant Aürt de Barcelona del cuiner Artur Martínez; Cinc Sentits, també de Barcelona, del xef Jordi Artal, que recupera l'estrella que va perdre en la passada edició per tancament i trasllat, i Deliranto de Salou del xef Josep Moreno.

Per contra, els que que han perdut l'estrella que tenien són La Barra de Carles Abellán de Barcelona, Els Brancs de Roses i Terra de S'Agaró. El restaurant Gaig, de Barcelona, també ha perdut la distinció per tancament i trasllat.

Una altra novetat de la gala ha estat la incorporació del guardó a la sostenibilitat, que ha estat entregat al xef Angel León del restaurant A poniente.  

En l'última edició, celebrada tot just fa un any, Catalunya va col·locar quatre nous restaurants a la llista: la Barra de Carles Abellán, el Terra de Paco Pérez, l'Oria de Martín Berasategui i Cocina Hemanos Torres. També en va perdre, ja que es va oficialitzar la retirada de tres estrelles al Sant Pau de Carme Ruscalleda –tancat per decisió interna.

La gala d'aquesta nit ha coincidit amb el 110è aniversari de la guia i, segons els organitzadors, ha estat l'acte de major dimensió de tota la història de la guia Michelin a la península Ibèrica. Entre el públic hi ha hagut representació de tots els locals amb tres i dues estrelles fins ara.
 
Arxivat a