Ciutat i Joves

Olot celebra la 3a Jornada de la Xarxa de Ciutats Educadores de les Comarques Gironines

Aquest divendres a partir d'un quart de deu del matí a la Sala El Torín

per NacióGarrotxa , Olot, 20 de novembre de 2019 a les 11:05 |
Joves olotins a les Planes de Son (Pallars Sobirà). | @olotciutatedu.
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de novembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Olot acull aquest divendres, 22 de novembre, a partir d'un quart de deu del matí a la Sala El Torín, la 3a Jornada de la Xarxa de Ciutats Educadores de les Comarques Gironines (XCECG), un esdeveniment que sota el lema "Ciutat i Joves" vol oferir un espai de reflexió els tècnics, dinamitzadors, professionals, polítics, estudiants…, relacionats o interessats en els afers de joventut i/o educació en l’àmbit local.
 

La presentació de l’acte anirà a càrrec del batlle d’Olot, Pep Berga, i de la secretària general de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores, Marina Canals. El pedagog, periodista i escriptor Jaume Funes realitzarà la conferència “Quan els joves, diversos i digitals, no troben lloc a la ciutat adulta” i la jornada finalitzarà amb una taula rodona conduïda pel periodista Pau Masó i animada per Pep Montes, consultor en polítiques de joventut, a més dels joves garrotxins Ikram el Barrad i Mallol Codony.
 

Els objectius de la XCECG són compartir experiències de les viles i ciutats entorn al model i els objectius de la Carta de Ciutats Educadores, fer extensives les propostes de Ciutats Educadores a altres municipis de les comarques gironines, impulsar intercanvis sobre temàtiques relacionades amb els principis de la Carta entre els municipis de les comarques gironines i tenir en compte les línies de treball de l’AICE per determinar els compromisos i propostes de la Xarxa de Ciutats Educadores de les Comarques Gironines i, al mateix temps, compartir amb l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE) el treball de la xarxa.
 

Durant aquest any 2019 la ciutat d’Olot ha assumit la secretaria de la XCECG i passarà el testimoni a la vila de Palafrugell, que assumirà aquesta tasca durant l’any 2020.
 
Les ciutats i viles que formen part actualment de la XCECG són: Girona, Figueres, Palafrugell, Salt, Cassà de la Selva, Banyoles, Santa Coloma de Farners, Santa Cristina d’Aro, Palamós, Castell d’Aro, Ripoll i la Vall d’en Bas i Olot a la Garrotxa.  Els municipis de Sant Hilari Sacalm i Maçanet de la Selva just fan els tràmits per a incorporar-s’hi ben aviat.
 

Cartell de la jornada que tindrà lloc a Olot. Foto: @olotciutatedu.

 

Participació