Olot acull la I Jornada de Turisme Rural per a propietaris de cases rurals i empreses de turisme actiu

S'allargarà fins divendres amb trobades a Ripoll, Puigcerdà i Figueres

La jornada s'ha desenvolupat a la Sala de Plens dels Consell Comarcal de la Garrotxa.
La jornada s'ha desenvolupat a la Sala de Plens dels Consell Comarcal de la Garrotxa. | @turismeruralgi.
NacióGarrotxa
19 de novembre del 2019
Actualitzat a les 12:42h
Aquest dilluns, la Sala de Plens del Consell Comarcal de la Garrotxa ha acollit la I Jornada de Turisme Rural per a propietaris de cases rurals i empreses de turisme actiu, organitzada per l’Associació Turisme Rural Girona Costa Brava Pirineu. En el decurs del matí, s’han presentat tres projectes cabdals per al desenvolupament del turisme rural a la província de Girona durant els pròxims anys.

Amb un extens programa –que s'allargarà, també, a Ripoll, Puigcerdà i Figueres, aquesta mateixa setmana–, l’Associació Turisme Rural Girona vol promoure projectes associats al turisme rural, incentivar sinergies entre entitats i promoure el sector i les seves oportunitats. Per fer-la hem comptat amb la col·laboració de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Interreg POCTEFA, Turisme Garrotxa, Ripollès Desenvolupament, Consell Comarcal de la Cerdanya, Consell Comarcal de l’Alt Empordà i el Consorci Vies Verdes de Girona.
 

Cartell de la jornada que s'allarga aquesta setmana a Ripoll, Puigcerdà i FIgueres. Foto: @turismeruralgi.


La jornada ha començat amb la presentació d’EpirMed: Experiències Pirenaiques, emocions mediterrànies on participa l’Agència Catalana de Turisme (ACT) i que suposa un pas endavant en la integració turística del territori del Pirineu oriental. El coordinador del projecte, Francesc Ventura, ha explicat que EpirMed permetrà dur a terme una estratègia de visibilitat i el desenvolupament de l’oferta i màrqueting per a productes de turisme rural i de muntanya. Per fer-ho, es crearan nous productes turístics conjunts, es farà una homologació dels criteris de visibilitat i qualitat de l’oferta turística per a aquests sectors i es realitzarà una única estratègia de comercialització i promoció.
 
La jornada ha seguit amb la intervenció d’Àngel Planas, gerent del Consorci, que ha presentat el Club d’agents econòmics del Consorci de Vies Verdes de Girona creat l’any 2006 i que aglutina empreses, establiments de restauració, allotjaments, guies turístics o agències que donen facilitats i serveis a aquelles persones que viatgen en bicicleta. Vinculat al Club, Planas ha donat a conèixer el Segell de qualitat Bed and Bike el qual garanteix que l’establiment —sobretot allotjaments i restaurants— ofereix serveis adequats i expressament pensats per als cicloturistes: pernoctació d’una sola nit, espais per guardar i rentar les bicicletes i per rentar i assecar l’equip, lots de reparació, menús equilibrats per a ciclistes i informació útil per al cicloturista, entre d’altres.
 
Finalment, la jornada també ha estat l’espai on Turisme Rural Girona ha presentat la plataforma i central de reserves TuralGi Cases Rurals Girona – Costa Brava – Pirineu, a través de la qual vol entrar en el mercat de la comercialització directa dels establiments i ajudar a l’usuari a l’hora de reservar la seva estada. Amb aquesta nova eina, en un sol procés l’usuari podrà fer la reserva, el pagament i reservar les experiències que li ofereix la mateixa casa rural. Per fer-ho possible, es compta amb la col·laboració de l’empresa Avirato que implementarà el programari que integra en una sola eina tots els processos operatius de la gestió d’allotjaments rurals.

Dies de ja Jornada

— Dimarts dia 19 de novembre de 2019 a l’Agència de Desenvolupament del Ripollès – Ripoll | Inscripcions a aquí
— Dimecres dia 20 de novembre de 2019 al Consell Comarcal de la Cerdanya – Puigcerdà | Inscripcions a aquí
— Divendres dia 22 de novembre de 2019 al Consell Comarcal de l’Alt Empordà – Figueres | Inscripcions a aquí
Arxivat a