La 14a edició del Projecte Rossinyol ja ha format les 10 parelles garrotxines

L’Institut Escola Salvador Vilarrasa de Besalú hi participa per primera vegada a la comarca

Foto de família de les parelles participants a la Sala de Plens del Consell Comarcal de la Garrotxa.
Foto de família de les parelles participants a la Sala de Plens del Consell Comarcal de la Garrotxa. | @CCGarrotxa.
NacióGarrotxa
18 de novembre del 2019
Actualitzat a les 12:26h
Aquest passat divendres, 15 de novembre, la sala de plens del Consell Comarcal de la Garrotxa ha acollit l’acte de benvinguda de la 14a edició del Projecte Rossinyol. Aquest curs 2019/2020 seran 10 les parelles garrotxines que participaran en aquesta iniciativa, impulsada per la Universitat de Girona amb el Servei de Joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa amb l'objectiu de la inclusió social a través del mentoratge.
 
Les parelles de participants estan formades per estudiants de la Universitat de Girona i alumnes de secundària dels centres garrotxins que tenen origen estranger. En aquesta edició, els alumnes provenen de països com Marroc, Colòmbia, Gàmbia, Romania, Xina, Ucraïna, Perú i Veneçuela. Aquest any, a més, s’ha sumat a la iniciativa l’Institut Escola Salvador Vilarrasa de Besalú.
 
D’altra banda, els alumnes universitaris que aquest any exerciran el paper de mentors, cursen estudis de grau a la Universitat de Girona, i molts d’ells ja tenen experiència en el món del voluntariat amb joves o infants.
 
L’objectiu del projecte és que els mentors es converteixin en referents per als alumnes de secundària a través de compartir amb ells experiències i activitats arreu de la comarca que els estimulin i els donin accés a àmbits amb els quals no estan familiaritzats, consolidant la integració social, cultural i lingüística, i provocant un intercanvi d’experiències positives per les dues bandes.
 
Jordi Feu, representant de la Universitat de Girona participant a l’acte, va agrair als joves participants que vulguin formar part d’aquesta iniciativa, que demostra un gran compromís envers la cohesió i el voluntariat social. També Aniol Sellabona, qui va celebrar la incorporació de l’Institut Escola Salvador Vilarrasa de Besalú en aquest projecte, va destacar la possibilitat que aporta aquesta iniciativa a les parelles d’enriquir-se personalment amb els coneixements d’altres cultures i realitats i promovent la relació entre els joves de la comarca.

El Projecte Rossinyol s'estén a Ripoll i a Maçanet de la Selva

Com expliquen els impulsors de la iniciativa, l’inici d’un curs sempre és un bon moment per marcar nous objectius, adquirir nou coneixement i establir noves relacions socials. Per aquesta raó, l’equip del Projecte Rossinyol organitza les festes en motiu de l’inici de la mentoria. Les festes són actes institucionals que preparen els diferents ajuntaments de les localitats participants les quals estan presidides pels alcaldes o, en el seu defecte, els regidors de les àrees d’educació/joventut. Els Ajuntaments  conviden als representats de la Universitat de Girona i els seus responsables així com als centres educatius participants i a les famílies dels mentorats.

Les 132 parelles d’aquest curs procedeixen de 13 localitats diferents. Aquestes són Girona, Santa Coloma de Farners, Olot, Figueres, Lloret de Mar, Blanes, La Bisbal d’Empordà, Palamós, Palafrugell, Banyoles, Hostalric i, com a noves incorporació en l’edició d’enguany, Ripoll i Maçanet de la Selva. Així doncs, es portarà a terme una festa a cada localitat amb l’objectiu de que mentors i mentorats es puguin conèixer.

Aquest acte implica el principi de la seva relació i de la construcció d’un vincle que anirà creixent al llarg d’aquests mesos. Cada parella és única i cada relació es construirà de manera diferent, però sempre amb l’objectiu de crear vincles forts i beneficiosos entre els components. No obstant això, les parelles no són les úniques participants d’aquesta iniciativa de mentoria, ja que aquest curs estan col·laborant amb el Projecte Rossinyol 29 instituts i 35 escoles de primària de les comarques de Girona.

Festes programades

A més de les festes ja celebrades a Olot, Palafrugell, Palamós, Figueres i Girona, encara n'hi ha de previstes a:
  • Hostalric: 19/11 – 18:30h – Centre Cultural Serafí Pitarra (c/Raval, 39-45)
  • Santa Coloma de Farners: 22/11 – Centre Municipal d’Educació (c/San Sebastià, 91)
  • Banyoles: 22/11 – 17:30h – Oficina Jove Cal Drac (Parc Pompeu Fabra i Poch, 1)
  • Blanes: 22/11 – 17:30h – Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes (Passeig de Dintre, 29)
  • Lloret de Mar: 22/11 – 17:30h – Biblioteca de Lloret de Mar (Sala Polivalent) (Plaça Pere Torrent – Casa de la Cultura)
  • La Bisbal d’Empordà: Escoles Velles (c/ 1 d’Octubre de 2017, 16-24)
  • Ripoll: 23/11 – Sala de Plens de l’Ajuntament de Ripoll (Pl. Ajuntament, 3)
  • Maçanet de la Selva

 
Arxivat a