Olga Arnau (ERC), nova presidenta de la Federació Catalana de Municipis

La batllessa de Vilanova i la Geltrú és la primera dona i la primera republicana que presidirà l'entitat municipalista

L'assemblea de l'FMC d'aquest divendres.
L'assemblea de l'FMC d'aquest divendres. | Europa Press.
NacióDigital
18 de novembre del 2019
Actualitzat a les 7:56h
La batllessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau (ERC), ha estat elegida aquest divendres nova presidenta de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) com a relleu del batlle de Pineda de Mar (Maresme), Xavier Amor (PSC), que portava al capdavant de l'entitat des de 2013. Arnau és la primera dona i la primera republicana que presidirà l'entitat municipalista.

La 30a Assemblea de l'entitat ha remodelat els seus òrgans de direcció i ha situat en les vicepresidències els batlles de Manlleu (Osona), Àlex Garrido (ERC); Tàrrega, Alba Pijuan (ERC); Esparreguera (Baix Llobregat), Eduard Rivas (PSC), i Mataró, David Bote (PSC).

També ocupen vicepresidències la batllessa de Calella (Maresme), Montserrat Candini (PDECat); el batlle de Martorell (Baix Llobregat), Xavier Fonollosa (PDECat); i el batlle del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler (comuns); tots ells per a mantenir "l'esperit plural" de l'entitat.

L'assemblea ha aprovat una resolució sobre la unificació del municipalisme en la qual s'acorda treballar per a elaborar una proposta d'unificació amb l'Associació Catalana de Municipis (ACM). En aquest sentit, s'aposta per constituir "una taula paritària" entre totes dues entitats que iniciï els treballs per a fer possible aquesta unificació durant el present mandat.