Aquest diumenge Olot cantarà gòspel en favor de Càritas Garrotxa

La quarta edició d'aquest concert solidari tornarà a comptar –aquest diumenge a les sis de la tarda a la Sala El Torín– amb cors de Girona i Vic i, per primera vegada, amb una formació garrotxina

El cartell de la quarta edició del concert solidari.
El cartell de la quarta edició del concert solidari. | Martí Albesa.
Redacció
14 de novembre del 2019
Actualitzat el 19 de novembre a les 12:46h
Aquest diumenge, a les sis de la tarda, la Sala El Torín d'Olot acollirà un concert solidari amb els grups Cor Gospel Girona, Tam Tam Gospel de Vic i, per primer cop, Gospel Cor Garrotxa, a partir de les sis de la tarda, a la sala el Torín, en una iniciativa que recollirà fons per a Càritas Garrotxa, tal com han fet saber aquest matí a l'Ajuntament d'Olot la regidora d’Acció Social, Imma Muñoz i el president de Càritas, Carles Oller.

En la quarta edició d'aquest concert solidari cal tenir en compte aquest seguit de detalls:

— Les entrades es podran comprar, a partir de les 5 de la tarda, a la mateixa Sala El Torín.
— El preu de l’entrada és de 10€. L’import de les entrades es destinarà íntegrament al desenvolupament dels programes de Treball protegit que Càritas Garrotxa du a terme.
— El concert anual a benefici de Càritas és una activitat ja consolidada a la comarca, tant amb grups corals, orquestra o amb grups de Gospel.
— El concert està organitzat per voluntaris de Càritas i els tres grups de Gospel hi actuen desinteressadament. Compta, també, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Olot i d’Olot Cultura.
— El Cor Gospel Girona serà la quarta vegada que actuarà a benefici de Càritas Garrotxa (anys 2016, 2017, 2018 i 2019). El grup Tam Tam Gospel, de Vic serà la tercera vegada que ho farà. I el Gospel Cor Garrotxa, el cor de casa nostra, ho farà per primera vegada.
— Els anys anteriors s’havia realitzat aquest mateix concert, també a la tardor, a l’església de l’Escola Pia i a l’Església del Carme.

Cor Gospel Girona

Cor Gospel Girona neix el 2004 i des de gener de 2014 està dirigit per Xavier Thió. Els seus concerts fan arribar un gospel tradicional i contemporani, però alhora fresc i viu, amb l’objectiu de fer gaudir el públic i transmetre els valors que aquesta música ofereix.

El seu repertori inclou temes de diferents èpoques, des dels espirituals
negres clàssics fins a composicions d'autors contemporanis que estan renovant el gènere des de diversos països del món. Principalment es tracta de compositors nord-americans, però també europeus o africans.
En els estatuts de l'entitat, el grup es defineix com a cor solidari, fet que el porta a oferir actuacions dedicades a causes altruistes de manera regular durant tot l'any.

Cor Gospel Girona és la coral de gospel més antiga de la ciutat de Girona. A més dels seus concerts individuals, ha participat en esdeveniments col·lectius amb altres formacions d'arreu de Catalunya, com la Trobada de Cors Gospel d'Olot o el Festival de Gospel Vall d'Aro, a Santa Cristina d'Aro. També ha actuat, juntament amb altres cors de les comarques gironines, en dues edicions del Musical Participatiu, espectacle per a cors i orquestra organitzat per l'obra social La Caixa. Participa assíduament a la Trobada de Cors de Gospel a Olot.

El Cor Gospel Girona està constituït actualment per una vuitantena de cantaires.

Tam Tam Gospel

Tam Tam Gospel va néixer l'any 2001. Surt de la idea d'una mare de l'escola Guillem de Montrodon - St. Miquel dels Sants de Vic, que tenia ganes de cantar gospel. Ho va proposar a l'AMPA i un cop van consolidar un petit grup de 12 persones, varen tirar endavant el projecte. El primer director va ser en Gudi, vinculat al món del jazz. A partir del primer concert que es va fer, a la festa de final de curs de l'escola, més pares i mares es varen animar a formar-ne part. En Gudi va ser-ne director durant dos anys.

Amb la nova directora, la Júlia López, la coral es va ampliar força. També s’hi va incorporar un grup de pares i mares de l'escola Dr. Joaquim Salarich que tenien les mateixes ganes de cantar gospel, i més gent de diferents àmbits i pobles del voltant, atrets pel gospel. Després de tots aquests anys, la coral es va mantenint ferma. Canta a quatre veus, a vegades més, i a capella.

Amb l'entrada de la Júlia, el grup es va animar a gravar un CD. L'any 2007 enregistra "The black's in white". El segon CD arriba l'any 2012, "Between us". L’any 2016 enregistren l’himne de l’OAR de Vic. L’evolució del grup ha sigut positiva, ha anat creixent amb el temps i ha crescut també en confiança; això els ha permès apostar per fer cançons amb solistes. També hi han anat introduint una mica de percussió.

La coral fa una mitjana de 12 concerts a l’any. Han cantat en concerts de gospel, al teatre de l’Atlàntida de la ciutat de Vic, en festes privades, casaments, en concerts benèfics com la Marató de sang , Gent gran, Banc d’aliments… Han fet concerts ens pobles de la comarca d’Osona i de les comarques veïnes.

La il·lusió de portar les veus de la coral arreu es fer sentir al públic el gust pel gospel i fruir-ne.
 

Un assaig del Gospel Cor Garrotxa a les Preses. Foto: Cor Garrotxa.


Gospel Cor Garrotxa

El Gospel Cor Garrotxa és un cor de casa, ben conegut per tothom. Va néixer a Olot, l'octubre del 2012, d'un grup de persones atretes per la passió i la força de la música Gospel. El repertori se centra en els cants espirituals i els cants africans, passant pel subgènere del gospel negre. Aquesta formació compta amb més de vuitanta cantaires de totes les edats, un grup de solistes i un grup instrumental propi, tots ells dirigits per Àngels Barnadas.

Aquest cor canta, generalment, a quatre veus: sopranos, contralts, tenors i baixos; a més compta amb un grup de solistes.

Gospel Cor Garrotxa és l’organitzador de la Trobada de Cors de Gospel a Olot, al Parc Nou, en ple estiu. Aquest 2019, s’ha fet ja la 7a edició, amb la participació de vuit grups musicals.

 
Arxivat a