El Nibiru, festival de música electrònica i arts visuals, ocuparà el Torín el 23 de novembre

La segona edició d'aquesta "mostra d'art avançada" omplirà Olot de música electrònica avançada, arts visuals, "mapping" i projeccions interactives i multimèdia

El batlle, Pep Berga, amb Lili Guerrero i Aleix Cortés durant la presentació del Nibiru.
El batlle, Pep Berga, amb Lili Guerrero i Aleix Cortés durant la presentació del Nibiru. | Xavier Borràs.
14 de novembre del 2019
Actualitzat a les 16:35h
La segona edició del Nibiru, Mostra d’Art Avançada, tindrà lloc el proper dissabte 23 de novembre de 2019. El centre d’Olot s’omplirà de música electrònica avançada, arts visuals, mapping i projeccions interactives i multimèdia, tal com han fet saber aquest dijous a l'Ajuntament, de la mà del batlle, Pep Berga, Lili Guerrero i Aleix Cortés, membres de l'associació que duu el mateix nom del festival i que va néixer el setembre de 2017 a la capital de la Garrotxa amb l’objectiu principal de reintroduir la cultura avantguardista, contemporània i experimental a través de la música electrònica i les arts visuals.

Amb l’objectiu principal de reintroduir la cultura avantguardista, contemporània i experimental a través de la música electrònica i les arts visuals, l’associació Nibiru presenta enguany un festival de més de 15 h de durada  que tindrà lloc a laplaceta del davant de la plaça de braus durant el migdia i la tarda i, al vespre, a la Sala El Torín. Segons Lili Guerrero estava previst fer el vermut a la plaça u d'Octubre, però les obres que s'hi fan obliguen a traslladar-lo a la zona del Torín.

Distribuïda en tres blocs (vermut, tarda i nit), l’esdeveniment portarà12 artistes diferents durant tota la jornada, amb actuacions de dj i vj de renom com Rob Clouth, un gal·lès resident a Barcelona, referent internacional en música electrònica glitch i creador d’una sonoritat complexa i refinada, o Dj Rosario, una dj i productora fundadora de Lesfatales, un grup de dones dj i vj relacionades amb la musica electrònica, que ofereix un directe de tech-house festiu i molt ballable. També, cal destacar la presència del col·lectiu gironí Playmodes, que brindarà l’oportunitat de contemplar i participar en una instal·lació de videoart interactiva anomenada Vj Yourself, o el duet barceloní Balago, que portaran una peça única audiovisual molt acurada i experimental. Segons Aleix Cortés Balago és una de les apostes fortes de l'organització en aquesta segona edició del festival
 
Altres artistes convidats son Primate i Nat, dos dj  d’Olot i Girona, respectivament; el duet Jansky,  provinents de Palma, amb una proposta entre l’electrònica i la poesia, i Neur(o)n un “manipulador sonor” amb sintetitzadors modulars. Igualment, destaquen el col·lectiu barceloní Algorave, un grup de visualcoders que punxen música i visuals algorítmicament, creada en codi, i, finalment, la presència de Maquinitas, un artista visual que ja ha col·laborat en altres ocasions amb la mostra, a més d'Altered Loopz, que vestiran de projeccions i mapping la nit del festival.
 
Fora de la programació oficial es podrà veure un mapping anomenat “Dual Laser Spyrograph Interactive”, a la façana del Torín –realitzat per l’artista visual  Albert Callejo–, i la “Porta interestel·lar”, dins la Sala La Carbonera,  per l’artista  plàstic Penao i vj Hèctor.

Informació pràctica

La major part d’actuacions son gratuïtes, durant el vermut i la tarda. Al vespre, l’entrada és de al Torín és de pagament, 10 € anticipada o 12 € a taquilla.

La mostra en xifres

— 12 artistes;
— 8 actuacions musicals Live Sets;
— 2 dj Sets;
— 2 instal·lacións visuals interactives.

— 2 Espais:
Sala Municipal El Torín (c/ Roser, 13);
Sala La Carbonera - Servei de Barra i Infopoint (venda de marxandatge).

— Horaris:
Vermut Electrònic (de 12h a 18h);
Tarda Synth (de 18h a 21h);
Nit Avançada (de 23h a 03h).
 

El cartell del Nibiru 2019. Foto: Nibiru.

Arxivat a