1 de 10
Ple municipal

Sant Joan Les Fonts rebutja optar al PUOSC 2020-2024 de la Generalitat

La batllessa, Maria Vidal, addueix que no es garanteix l’ajuda màxima de la subvenció i que, a més a més, s'han d'assumir pagaments significatius provinents d’acords presos per l’anterior equip de govern

Una imatge del ple celebrat aquest dilluns | @santjoanfontsaj.
per Redacció, Sant Joan les Fonts | 13 de novembre de 2019 a les 10:08 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de novembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
En el ple municipal extraordinari celebrat aquest dilluns a Sant Joan les Fonts, en resposta a un prec presentat fora de l'ordre del dia pel grup municipal a l’oposició (Sant Joan Plural.ERC), la batllessa, Maria Vidal (JuntsxCat), ha comunicat que finalment l’Ajuntament no es presentarà a la convocatòria del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) promogut per la Generalitat per al període 2020-2024.

Aquesta decisió ve motivada pels tres punts que ella mateixa ha exposat:


— No tenir garantida l’ajuda màxima que comprèn el 80% de la subvenció i que permetria assumir un cofinançament relaxat.
— L’assumpció de pagaments significatius provinents d’acords presos per l’anterior equip de govern.

— La coherència amb el compromís electoral ens impulsa a destinar els esforços econòmics envers el benestar del dia a dia de les persones treballant en els detalls que revertiran en un augment de la seva qualitat de vida, en la millora dels equipaments existents i en propostes orientades a minimitzar els impactes ambientals com l’adaptació de l’enllumenat públic però no es contempla la possibilitat de grans inversions que podrien comprometre l’actual estabilitat econòmica municipal.

El ple també ha abordat d’aprovació definitiva de l’Ordenança Fiscal reguladora de la taxa per al servei de distribució i subministrament d’aigua potable municipal que s’ha aprovat amb l’abstenció del grup municipal a l’oposició.


Finalment, el darrer punt del ple feia referència a la proposta de modificació de les Ordenances Fiscals reguladores dels tributs municipals per a l’exercici 2020. A grans trets, aquesta modificació dels tributs municipals no suposa un augment de la pressió fiscal, com ho demostra el fet que no hi haurà un increment de la taxa d’escombraries i continuaran vigents les tarifes aprovades durant l’exercici 2019; si que hi haurà una adequació de la tarifació en matèria de medi ambient per a les activitats que es donin d’alta, les que es traslladin de local o aquelles que hagin sofert canvis substancials a nivell ambiental i necessitin una nova llicència i, finalment, en matèria de salut pública, en els casos d’activitats que es desenvolupen en determinats sectors com el carni o el farmacèutic, segons proposta del Consell Comarcal de la Garrotxa.

El tercer punt de l’ordre del dia, relatiu als tributs municipals, s’ha aprovat amb els vots a favor de JuntsXCat i els vots en contra del grup a la oposició, Sant Joan Plural.

El tercer ‘Quedem a la Plaça?’ es trasllada a Begudà

L’equip de govern de Sant Joan les Fonts es trasllada el proper 23 de novembre a Begudà per escoltar els seus veïns. El projecte del ‘Quedem a la Plaça?’ es trasllada a Begudà en la seva tercera edició. A més, canvia de format i el dia. Es farà un dissabte i a les dotze del migdia. Serà el proper dia 23 i el berenar que s’ofereix a la mitja part es transformarà en un vermut.

El punt de trobada serà el prat de la urbanització d’Aiguanegra. Allà, s’hi desplaçarà l’equip de govern per, una vegada més, escoltar les necessitats dels ciutadans.

Amb aquesta, la iniciativa de l’Ajuntament ja s’haurà fet als tres nuclis que integren Sant Joan les Fonts: Sant Joan, la Canya i Begudà.

Si se segueix amb el ritme actual, ja hauran passat més de mig centenar de persones en aquesta proposta itinerant.
 

El 23 de novembre arriba el 'Quedem a la Plaça' a Begudà. Foto: @santjoanfontsaj.


 

 

Participació