El PSC de la Garrotxa presenta els candidats gironins al Congrés i al Senat

Amb Josep Guix i Albert Bramon d'amfitrions, hi han estat presents Marc Lamuà, cap de llista al Congrés; Ferran Camas, cap de llista al Senat, i Eulàlia Lluch, penúltima candidata al Congrés

Camas, Lamuà i Lluch, a prop d'un antic cartell electoral de Josep Guix i el darrer de Pedro Sánchez.
Camas, Lamuà i Lluch, a prop d'un antic cartell electoral de Josep Guix i el darrer de Pedro Sánchez. | Xavier Borràs.
08 de novembre del 2019
Actualitzat a les 17:12h
Josep Guix, portaveu del PSC Olot a l'Ajuntament, i el també olotí Albert Bramon, subdelegat del Govern espanyol a la demarcació de Girona, han estat els amfitrions de la presentació, aquest migdia als locals del partit, de tres candidats del PSC-PSOE a les comarques gironines: Marc Lamuà, cap de llista al Congrés; Ferran Camas, candidat al Senat; i Eulàlia Lluch, penúltima candidata al Congrés (amb la paradoxa que una germana seva, Rosa Lluch, és la cap de llista al Senat d'En Comí-Podem a Barcelona).

Per a Marc Lamuà (Castell-Platja d'Aro, 1980) –diputat al Congrés en l'XI i la XII legislatura–, després de la sentència contra els presos polítics catalans "s'obre una porta a la política…, una oportunitat, perquè això només ho arreglarem amb diàleg de veritat per a parlar de tot i no solament d'independentisme".

Lamuà ha manifestat l'interès de posar a la palestra de l'agenda política d'aquestes eleccions les qüestions relacionades amb el món del treball, les pensions i el salari mínim. En aquest sentit ha dit que hi ha tot d'iniciatives a desenvolupar a partir de l'11 de novembre, com l'augment de les pensions contributives i no contributives en base a l'IPC real, l'augment en un 60% durant els pròxim quatre anys del salari mínim interprofessional fins arribar a la franja dels 1.000 euros mensuals. També, ha parlat de les mesures que es portarien a terme relacionades amb la conciliació familiar, amb una llei de temps i corresponsabilitat per equiparar en 16 setmanes el permís per a mares i pares després d'un naixement.

Ferran Camas, responsable de l'àrea de Dret del Treball i Seguretat Social de la UdG (és Catedràtic de Dret del Treball i director de la Càtedra d'Immigració, Drets i Ciutadania de la mateixa universitat) és el cap de llista al Senat del PSC a les comarques gironines i es proposa, com a prioritat en la legislatura vinent, recolzar el valor d'un "treball digne i decent per a tothom". Des d'aquest punt de vista ha recordat que el PSOE ha incorporat 35 compromisos social per fer front a la precarietat laboral i a la incorporació dels joves en el món laboral. "Necessitem una nova llei de l'Estatut dels Treballadors davant dels grans reptes d'aquest segle", ha afirmat durant la roda de premsa.

Camas creu que cal impulsar els contractes indefinits, la igualtat de gènere i la desaparició de la figura fraudulenta dels falsos autònoms, que a les comarques gironines s'ha produït en moltes empreses càrnies –per bé que en molts de casos s'ha pogut regularitzar– i dotar de més drets els veritables treballadors autònoms, especialment pel que fa a la desocupació, les baixes per incapacitat laboral i la jubilació. Camas també ha assenyalat, com a reptes de futur, el canvi climàtic, "que pot afectar molts sectors productius", i el canvi demogràfic que suposa l'envelliment de la població, a qui s'ha de poder garantir qualitat de vida.
 
Arxivat a