Genealogia i genètica, arxius i ADN a l'Arxiu Comarcal de la Garrotxa

Amb una conferència dimarts, 12 de novembre, a les set de la tarda, a càrrec del genealogista Dan Hull, membre de FamilySearch

Family Search permet descobrir la història familiar a través dels registres històrics.
Family Search permet descobrir la història familiar a través dels registres històrics. | @FamilySearch.
Redacció
08 de novembre del 2019
Actualitzat a les 10:27h
Dimarts vinen, 12 de novembre, a les set de la tarda, a la Sala d’Actes de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa, tindrà lloc la conferència “Genealogia i genètica, arxius i ADN. Descobrint avantpassats amb FamilySearch”, que impartirà el genealogista Dan Hull, membre de FamilySearch.

Family Search és una organització sense ànim de lucre –històricament coneguda com la Societat Genealògica d'Utah– que es dedica, de forma col·laborativa al descobriment i a la conservació de les històries familiars i a la recerca dels avantpassats, mitjançant l’accés gratuït a través del web a tota mena de registres. La pàgina és finançada i gestionada per l’Església de Jesucrist dels Sants dels Darrers Dies.

Entre 1981 i 1983, la Societat Genealògica d'Utah va actuar a les comarques gironines. Per iniciativa de l’arxiver Josep M. Marquès Planagumà (Cruïlles, 1939-Girona, 2007), la societat va microfilmar més de 5.000 registres sacramentals conservats a les parròquies de la diòcesi de Girona. En total, unes 800.000 pàgines que avui es poden consultar en l’apartat Records/Registros del portal FamilySearch.

Aquest trimestre, Dan Hull i la seva esposa, Martha Hull –voluntaris de l’organització–, estan digitalitzant diverses sèries documentals a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa en el marc d’un conveni entre el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i FamilySearch. Posteriorment, les imatges digitalitzades es podran consultar al web de l’organització i a l’aplicació Arxius en Línia del Departament de Cultura.
 
Arxivat a