Reconeixen Bassols Energia per contribuir a la prevenció de riscos laborals

El Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Girona va celebrar ahir la desena edició dels Premis de Prevenció de Riscos Laborals

Un moment de l'acte de la 10a edició dels Premis de Prevenció de Riscos Laborals.
Un moment de l'acte de la 10a edició dels Premis de Prevenció de Riscos Laborals. | @IglesiesA.
Redacció
08 de novembre del 2019
Actualitzat a les 9:47h
Aquest dijous ha tingut lloc l’acte de lliurament dels Premis de Prevenció de Riscos Laborals, que enguany ha arribat a la desena edició. En aquesta ocasió l’acte s’ha desenvolupat a la seu del Col·legi Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Girona i ha comptat, entre d'altres, amb la presència d'Enric Vinaixa, director general de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball, i Marta Madrenas, batllessa de Girona. El Col·legi ha reconegut amb el Premi de Prevenció de Riscos Laborals l’empresa Bassols Energia, que forma part d’un grup empresarial amb més d’un segle d’experiència en el sector elèctric, amb seus a Olot i a Banyoles.

Bassols comercialitza energies d’origen renovable i aposta per l’autoconsum domèstic i la generació distribuïda. Entre les seves bones pràctiques en PRL destaca un pla de formació contínua adreçat a tots els treballadors de l’empresa. La formació compta amb la col·laboració de formadors experts líders en matèries diverses, com per exemple treballs en alçada en suports elèctrics i equips d’elevació, primers auxilis, rescats, suport vital bàsic amb manipulació del DEA i treballs d’operació i manteniment d’instal·lacions elèctriques i riscos en oficines, entre altres. A més a més, des de fa cinc anys Bassols és una empresa cardioprotegida, que compta amb un DESA a les seves instal·lacions, un desfibril·lador extern semiautomàtic a disposició de tot el personal.

Bassols treballa en la conscienciació i la sensibilització dels treballadors per tal de promoure un canvi cultural respecte a la prevenció que permeti assolir l’objectiu d’accidentalitat zero, per això els fa partícips de la presa de decisions en l’elaboració de protocols i procediments d’operació i de treball, la planificació dels treballs i en general tots els aspectes relacionats amb la prevenció de riscos.

El premi que es lliura amb la col·laboració de Mupiti a l’enginyer que hagi destacat per la seva labor en el camp de la prevenció de riscos laborals s’ha concedit a Lluís Serra, un enginyer tècnic industrial actualment jubilat, que es va formar en el camp de la prevenció de riscos laborals. Serra es va formar com a delineant industrial, i posteriorment va obtenir les titulacions d’enginyer tècnic industrial en les especialitats de mecànica i d’electrònica. És tècnic superior en prevenció de riscos laborals en les especialitats de seguretat, higiene en el treball, ergonomia i psicosociologia, i ha desenvolupat la seva trajectòria professional en el camp de la PRL fonamentalment en l’àmbit públic. El 1974 es va incorporar al Ministeri de Treball com a tècnic de grau mitjà en el Gabinet Tècnic Provincial de Seguretat i Higiene en el Treball de Girona. L’any 1983 va ser transferit a la Generalitat de Catalunya, on va ocupar diferents càrrecs en aquest mateix àmbit. La darrera etapa professional, a partir de 2010, la desenvolupa a la Inspecció de Treball catalana.

L’acte també ha comptat amb l’assistència i les intervencions d’Eva Palau, regidora de Salut i Seguretat en el Treball de l’Ajuntament de Girona, José Carlos Pardo, president de Mupiti, i Jordi Fabrellas, degà del Col·legi.

Anteriors edicions

Els Premis de Prevenció de Riscos Laborals es concedeixen a una empresa i a un enginyer tècnic industrial que hagin impulsat alguna millora important en la difusió, sensibilització i implantació en la prevenció de riscos laborals a la demarcació de Girona.

Aquesta és la desena edició del premis PRL del CETIG que en les anteriors edicions ha estat concedit a les empreses Kmec, Weener Plastic Ibérica, Construccions Rubau, Vidreres Llet, Zoetis Spain, Girona Fruits SCCL, Francisco Oller SA, Dinox i Cafès Cornellà.

Pel que fa al premi que es concedeix amb la col·laboració de MUPITI (mútua de previsió social de pèrits i enginyers tècnics industrials) a l’enginyer que hagi destacat per la seva labor en el camp de la prevenció, es va concedir l’any passat per primera vegada. En aquella ocasió es va concedir a Jaume Ferrer, un enginyer tècnic industrial vinculat a la PRL a la companyia Endesa.

Segell acreditatiu

Els guanyadors podran utilitzar en les seves comunicacions un segell acreditatiu del Premi de Prevenció de Riscos Laborals. L'objectiu d'aquest segell és donar visibilitat a la tasca preventiva per evitar la sinistralitat i els incidents laborals.
Arxivat a