Astronomia

La Vall d'en Bas observarà el trànsit de Mercuri dilluns vinent

L'activitat, organitzada per l'Ajuntament, la Cooperativa Verntallat i l'Associació de Veïns d'en Bas, es farà de les 14:00 h a les 17.00 h

per Redacció, Vall d'en Bas | 5 de novembre de 2019 a les 10:20 |
Aquest esdeveniment astronòmic no es tornarà a repetir fins a l'any 2032. | @ajuntamentbas.
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de novembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El trànsit de Mercuri és un esdeveniment que succeeix quan el planeta s'interposa entre el sol i la terra en la seva òrbita, un fet astronòmic que passa poques vegades. Per bé que la darrera ocasió va ser l'any 2016, la següent no serà fins al 2032.

Aquest pròxim dilluns, 11 de novembre, de les dues del migdia a les cinc de la tarda, tothom qui ho vulgui podrà observar de franc aquest trànsit mercurial. El punt de trobada serà la Cooperativa Verntallat de la Vall d'en Bas.


L'activitat estarà pendent del temps ien cas que les condicions siguin adverses es podria suspendre o retallar-ne la durada.

L'observació es farà amb telescopis equipats amb filtres adequats per a l'observació del sol. Sobretot, no mireu el sol de manera directa o amb filtres inadequats, ja que es podrien produir lesions oculars.


L'observació anirà a càrrec d'Esteve Cortés. A l'acte hi col·laboren la Cooperativa Verntallat, l'Associació de Veïns d'en Bas i l'Ajuntament de la Vall d'en Bas.
 

Cartell de l'activitat. Foto: @ajuntamentbas.

 

Participació