Olot acull la 3a jornada de la la Xarxa de Ciutats Educadores de les Comarques Gironines

Serà durant el matí del divendres 22 de novembre a la Sala El Torín

Cartell de la jornada que tindrà lloc a Olot.
Cartell de la jornada que tindrà lloc a Olot. | @olotciutatedu.
Redacció
05 de novembre del 2019
Actualitzat a les 10:06h
La 3a jornada que organitza la Xarxa de Ciutats Educadores de les Comarques Gironines (XCECG) tindrà lloc a Olot el divendres 22 de novembre al matí a la Sala El Torín. La jornada d'enguany, sota el lema "Ciutat i Joves", s'adreça a totes aquelles persones tècniques, dinamitzadores, professionals, polítiques, estudiants…, relacionades o interessades dels àmbits de joventut i/o educació en l'àmbit local i tothom qui ho vulgui ja s'hi pot inscriure.

A finals de l’any 2016, diferents municipis de les comarques gironines, membres de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE), tot compartint l’interès i el compromís per a desenvolupar i potenciar l’educació com a eix transversal de les polítiques locals, van constituir la Xarxa de Ciutats Educadores de les Comarques Gironines de la qual, fins ara, en formem part Banyoles, Figueres, Girona, Olot, Palafrugell, Palamós, Salt i Sant Coloma de Farners i posteriorment Ripoll, Cassà de la Selva, Santa Cristina d’Aro, Castell-Platja d’Aro i Vall d’en Bas,.

Un dels compromisos de la Xarxa va ser l’organització d’una Jornada anual convidant a tots els municipis de les comarques gironines amb l’objectiu de créixer com a xarxa i, sobretot, d’intercanviar experiències, donar a conèixer el compromís de les ciutats educadores i compartir polítiques municipals que impulsin l’educació en el seu sentit més ampli entenent l’educació com un procés integral que ha d’implicar a tota la ciutadania en qualsevol lloc i en qualsevol moment del seu cicle vital. La primera jornada es va fer a Girona l'any 2017, la següent es va celebrar a Ripoll i enguany serà Olot l'amfitriona.

El programa d'enguany

De 9 a 9.30 h
RECEPCIÓ I INSCRIPCIONS.

De 9.30 a 10 h
BENVINGUDA I PRESENTACIÓ INSTITUCIONAL
Pep Berga Vayreda, batlle d’Olot.
Marina Canals Ramoneda, Secretaria General de l’AICE

De 10 a 10.15 h
ACTIVITAT INICIAL.
Judit Casas, Educadora Social i Instructora de ioga.

De 10.15 a 11.05 h
QUAN ELS JOVES, DIVERSOS I DIGITALS, NO TROBEN LLOC A LA CIUTAT ADULTA.
Jaume Funes Artiaga. Pedagog, periodista i escriptor.

D’11.05 a 11.35 h
PAUSA, ESMORZAR I CONTACTES

D’11.35 a 12.30 h
QUÈ HA DE FER EL MUNICIPI PER i AMB ELS JOVES?
Taula rodona Pep Montes, consultor en gestió cultural, polítiques de joventut, organitzacions associatives i comunicació i dues persones joves i actives de la comarca

12.30 h
TANCAMENT DE LA JORNADA.
Mariona Camps, regidora d’Educació i Joventut d’Olot

Tota la jornada la dinamitzarà i conduirà Pau Masó, periodista.


 
Arxivat a