La revolta contra les ordenances fiscals tindrà continuïtat al ple d'Olot d'avui

Olot en Comú i els CDR convoquen la ciutadania a partir de dos quarts de sis davant l'Ajuntament i reclamen impostos progressius

04 de novembre del 2019
Actualitzat a les 15:55h
Cartell que convida a participar els ciutadans al ple d'avui, amb el rerefons de «La càrrega», de Ramon Casas.
Cartell que convida a participar els ciutadans al ple d'avui, amb el rerefons de «La càrrega», de Ramon Casas. | @xagaza.
Tot i l'anunci fet aquest passat dijous d'una rebaixa substancial de l'IBI i la taxa d'escombraries de fins a un 10% menys del previst en el ple suspès de dilluns passat, els ànims no s'han refredat, ans al contrari, i pel cap baix dues organitzacions, Olot en Comú, i els CDR (ADL Garrotxa) han convocat la ciutadania aquesta tarda, a dos quarts de sis, davant de l'Ajuntament d'Olot, on és previst que a les sis es reprengui el ple per a aprovar, entre d'altres, les ordenances fiscal que situarien l'IBI i la taxa d'escombraries en un 4% i un 4,77% respectivament.

Xavier Garcia Zabal, que havia estat regidor d'Olot en Comú Podem en el mandat passat, ha fet un tweet tot invitant la ciutadania la ple i a continuar signant en contra de l'augment "desproporcionat" de l'impost de béns immobles i de la taxa d'escombraries: De fet, Olot en Comú ha emès un comunicat en què afirma que "amb bon criteri l’equip de govern ha reaccionat, per la pressió popular, i ara fan una proposta del 4% i del 4,77% respectivament", però pensen que continua essentun increment excessiu, i que "fora d’una bona justificació, que fins ara no han donat, l’increment d’impostos ha d’estar al voltant de l’IPC, que l’any 2018 ha estat de l’1,2% i enguany fins el setembre és del 0,1%".

Aquesta formació política, que en les darreres eleccions municipals va perdre l'únic regidor que tenia (Xavier Garcia) al Consistori, pensa que "s’ha de fer un canvi important en la política recaptatòria del nostre ajuntament i anar a un sistema progressiu on paguin més els que més tenen. En aquest sentit creiem que a les rendes més baixes potser no caldria fer una puja o que sigui sobre l’1% i a la resta que fos progressiva.
 

La sala consistorial es va omplit de gom a gom per protestar per l'augment de taxes el passat dilluns. Foto: @olotuit.


També, des de l'ADL Garrotxa, fan una convocatòria semblant.
 
Arxivat a