Més de 800 trucades al 112 per l'episodi de fort vent a Catalunya

A la Garrotxa les ventades actualment abasten els 45 km/h, per bé que durant tot l'episodi del cap de setmana s'ha arribat a ratxes de fins a 70 km/h.

Efectes de la ventada a Catalunya.
Efectes de la ventada a Catalunya. | Bombers de la Generalitat.
NacióDigital
04 de novembre del 2019
Actualitzat a les 8:31h

El telèfon d'emergències 112 ha registrat 853 trucades fins a les nou de la nit per la forta ventada d'aquest diumenge arreu de Catalunya. La majoria de les incidències, relacionades amb arbres, objectes i contenidors caiguts, s'han concentrat a la comarca del Baix Camp, amb 337 avisos, i a la seva capital, amb 182. A Reus, el vendaval ha deixat sense subministrament elèctric uns 5.220 abonats, que ja s'ha restablert al llarg de la nit.

A la Garrotxa les ventades actualment abasten els 45 km/h, per bé que durant tot l'episodi del cap de setmana s'ha arribat a ratxes de fins a 70 km/h.

Pel que fa a la circulació de trens, s'ha obert el servei entre Cambrils i Tarragona que afectava les línies RT2, l'R16, a més dels combois de Llarga Distància del Corredor Mediterrani entre Barcelona i València.

La forta ventada d'aquest diumenge arreu de Catalunya ha deixat 375 avisos als Bombers de la Generalitat fins a les 17 hores. Les principals incidències s'han concentrat al Camp de Tarragona, on les ratxes de mestral han superat els 130 km/h i han provocat la caiguda de diversos arbres de grans dimensions en poblacions com Cambrils (a l'avinguda Beethoven i a la Travessia de Roda) o Reus.
 
143 km/h a l'Hospitalet de l'Infant

Segons dades de les estacions automàtiques de Meteocat i Meteoclimatic, destaquen registres com els 143 km/h de l'Hospitalet de l'Infant, els 138 km/h de la Riba, els 132 km/h de l'Albiol, els 121 km/h de Rojals, els 114,5 km/h de Mont-roig del Camp, els 109 km/h de Valls o els 107 km/h del Perelló. Els Bombers afirmen que el màxim volum d'avisos es concentra a la comarca del Baix Camp, amb més de 80 incidències. Els municipis més afectats per la ventada són Reus (42), Cambrils (28) i Mont-roig del Camp (9).

Al matí, la incidència més destacada s'ha produït a Benissanet (Ribera d'Ebre). Les ràfegues de fins a 90 km/h de mestral han arrencat la teulada metàl·lica de 10x10 metres d'un habitatge, que ha anat a parar sobre una casa veïna.

L'impacte ha malmès algunes de les teules i s'ha avisat una grua de gran tonatge per retirar el teulat metàl·lic, al número 21 del carrer de Sant Vicenç. Cap de les dues cases estava habitada. Dues dotacions dels Bombers –amb l'ajuda d'una autoescala- han actuat a la zona. Protecció Civil manté l'alerta del pla Ventcat i recomana molta prudència en les activitats a l'aire lliure, sortides al bosc i en la mobilitat.
 

Efectes de la ventada a Catalunya Foto: Bombers