Alimentació

El programa Implica’t, per a prevenir trastorns alimentaris, arriba a la Garrotxa

S’ha organitzat una xerrada destinada a famílies amb fills de fins a 12 anys sobre alimentació saludable per a la prevenció dels TCA

per Redacció, Olot | 1 de novembre de 2019 a les 10:00 |
La campanya s'adreça a prevenir eels trastorns de la conducta alimentària. | @salutcat.
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de novembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Dijous vinent, 7 de novembre, a les 19 h a la Sala DinàmiG, tindrà lloc la conferència “Alimentació saludable i criança positiva. Claus per a prevenir els trastorns de la conducta alimentària en la infància i l’adolescència”, a càrrec de Laia Asso, pediatra i dietista- nutricionista.

La xerrada, organitzada per l’Oficina de Consum de la Garrotxa (OCG) forma part de les activitats del programa Implica’t: ingredients per a un creixement saludable i feliç, i està adreçada a famílies amb fills amb l’objectiu de prevenir trastorns de la conducta alimentària a través dels hàbits de consum.


La campanya Implica’t ha estat elaborada per la Taula de Diàleg per a la prevenció dels trastorns de la conducta alimentària (TCA) coordinada per l’Agència Catalana de Consum, i té per objectiu implicar les famílies en la prevenció i la recuperació dels trastorns alimentaris, actuant com a altaveu de sensibilització social per vetllar i intervenir en aquells factors socials i de consum que impacten en la proliferació d’aquests trastorns.

Segons dades de la mateixa Agència Catalana de Consum, l’any 2018 els trastorns de la conducta alimentària representaven la tercera malaltia crònica entre la població femenina adolescent de les societats desenvolupades. Només a Catalunya, 28.000 adolescents i joves pateixen un TCA i la mortalitat en els casos de l’anorèxia es troba al voltant del 10%. Per aquest motiu, es considera la detecció precoç i la prevenció factors de bon pronòstic.


Podeu descarregar-vos el Fullet Implica't.
 

 

Participació